Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden oktatási államtitkára nem bánja, ha a fiúk a lányok közt versenyeznek

888.hu

2022.05.27. 18:00

A transzlobbi továbbra is nagy erőkkel küzd a női sportok tönkretételéért.

 

Joe Biden oktatási államtitkára, Miguel Cardano csütörtökön kijelentette, hogy szerinte a biológiai fiúknak lehetővé kell tenni, hogy a lányok ellen versenyezhessenek a sportban. Sőt, azzal vádolta meg kérdezőjét, Jim Banks republikánus képviselőt, hogy ki akarja zárni a gyerekeket azzal, hogy biológiai nemükről beszél.

Jim Banks egy kongresszusi meghallgatáson a kormányzat „nemi identitással” kapcsolatos hozzáállásáról kérdezte Cardonát. Innentől pedig egy egészen szürreális beszélgetés vette kezdetét.

 

Banks elmondta Cardonának, hogy „az 1972-es oktatási módosítások IX. címe tiltja a nemi alapon történő megkülönböztetést. Az önök minisztériuma azonban jelenleg egy olyan szabályt erőltet, amely arra kényszerít minden amerikai iskolát, hogy a nem binárisságot is hozzáadja a nemi jellegzetességekhez”.

„Hogyan érvényesítheti az Oktatási Minisztérium a nemi alapú diszkriminációt, amikor maga a »nem« definíciója ennyire homályos?” – kérdezte Banks.

„Mi nem ezt szorgalmazzuk. Engedélyezzük, hogy azok az államok, amelyeknek különböző kategóriái vannak, használhassák azokat a különböző kategóriákat az adatgyűjtés során, amelyeket már most is gyűjtenek.” – állította Cardona.

„Tehát nem várnak egy szabályra, hogy hozzáadják a nem bináris kategóriákat?” – kérdezte tovább Banks Cardonát.

„Engedélyezzük az államoknak, hogy bármilyen osztályozást jelentsenek az államukban.” – válaszolta Cardona.

 

Banks ezután áttért a sportkérdés szondázására, és megkérdezte:
„Ön szerint a női sportágakban versenyző biológiai férfi sportolók ellentétben állnak a női sportolókra vonatkozó IX. cím szerinti védelemmel?”.

Miután nem sikerült megfelelően válaszolni a kérdésre, Banks tovább ment:
„Ön szerint fair, hogy biológiai fiúk versenyeznek a lányok ellen a sportban?”.

„Uram, látom, hová vezetnek a kérdései, és nagyon világosan fogok fogalmazni – a transznemű diákjainknak érezniük kell, hogy támogatják, bevonják és látják őket és a kérdésfeltevése, már azzal is, ahogyan leírja, azt mutatja nekem, hogy nem hisz abban, hogy minden diáknak hozzáférést kell biztosítani az iskolák által biztosított tanórán kívüli tevékenységekhez.” – válaszolta a sarokba szorított liberális.

Úgy tűnik, a demokrata politikus szempontrendszerébe nem fért bele, hogy más igényeit is legalább fontolóra vegye a transzneműeké mellett.

 

 

 

A transznemű sportolók témája egyébként folyamatosan nagy indulatokat gerjeszt az USA-ban. Az LMBTQ-lobbi árnyékában pedig kevesen mernek kiállni a női sportok védelmében.

Jól mutatja ezt Lia Thomas esete is mely akkora hullámokat vert, hogy több államban komoly politikai küzdelmek alakultak ki a női sport védelméért. Többek között Dél-Karolina is kitiltotta a férfiakat a női sportokból:

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ismét fölényesen győztek a kormánypárti jelöltek az időközi választásokon

Több helyen a baloldali ellenzék nem is tudott, vagy nem is akart jelöltet állítani. Budaörsön és Dunaújvárosban is kudarcot vallottak.

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több halott is van

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több halott is van

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A hatóságok nem zárják ki a terrorgyanút.

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére