Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden alatt az antiszemita incidensek rekordot döntöttek az Egyesült Államokban 

888.hu

2022.04.27. 17:30

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) kedden arról számolt be, hogy az antiszemita incidensek száma 2021-ben, Joe Biden elnök kormányzásának első évében minden idők legmagasabb értékét érte el, miután az elnök a szélsőségesség növekedésének megállításával kampányolt.

 

A jobboldalisággal nem vádolható ADL szerint: 2021-ben elkövetett antiszemita incidensek minden idők legmagasabb értékét érték el, 2717-et az Egyesült Államokban – ez átlagosan több mint hét incidenst jelent naponta, és 34 százalékos növekedést az előző évhez képest, beleértve a támadásokat, a zaklatást és a vandalizmust.

Ez a legmagasabb szám azóta, hogy az ADL 1979-ben megkezdte az antiszemita incidensek nyomon követését.

 

Az ADL a zsidók elleni támadások 167%-os növekedéséről is beszámolt, a 2020-as 33-ról 2021-ben 88-ra, bár ezekben a támadásokban nem volt halálos áldozat.

Az előző kormányzás idején a demokraták, a média és maga az ADL vezérigazgatója, Jonathan Greenblatt is gyakran Donald Trump elnököt hibáztatta, vagy utalt rá, hogy ő a hibás a növekvő antiszemitizmusért.

 

Biden azzal indította 2019-es elnökválasztási kampányát, hogy azt állította, hogy a 2017-ben a virginiai Charlottesville-ben történt neonáci zavargásokra való reagálásra motiválták, és tévesen azt állította, hogy Trump elnök „nagyon jó embereknek” nevezte a neonácikat.

A Rasmussen kedden közzétett felmérése szerint az

amerikai szavazók kétharmada, azaz 66 százaléka szerint az ország most megosztottabb, mint a 2020-as választások előtt

– írta meg a Daily Wire.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére