Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobbikos N1TV: az LMBTQ-ellenes petíciót „debilek szervezik”, és „debilek írják alá”

888.hu

2020.10.03. 17:05

A Jobbik műsora szerint az LMBTQ mesekönyvvel nincs semmi baj, mert meséket átírni teljesen rendben van: „Ez a mesék sorsa.” Meg különben is, a Lúdas Matyiban is egy férfi fenekel el egy sugar daddy-t, mégis szeretjük és olvassuk a gyerekeinknek.

 

Az állítólag jobboldali értékeket képviselő Jobbik lassan végleg hitelét veszti:

szerintük teljesen rendben van, ha manipulatív mesékkel próbláják a gyerekek ideológiai nevelését a szélsőségekik vinni.

Sőt, legújabb vitaműsoruk alcíme: Már az eredeti Lúdas Matyi is transgender mese volt?

Persze mondhatjuk, hogy kattintásvadász címeket mindenki ad, de nem szabad elfelejteni, hogy arról a Jobbikról beszélünk, amelyiknek az országgyűlési képviselője – egy azóta már letörölt posztja alatt – pont a saját gyerekeivel példálózott arról, hogy hogyan kell megvédeni őket a „szexuális eltévelyedéstől”.

Tehát ugyanez a Jobbik épp arról készített vitaműsort, hogy miért is nincsen semmi probléma azzal, ha tudatosan átírt mesékkel próbálják érzékenyíteni a gyerekeket az LMBTQ társadalom irányába.

Ha ez nem pálfordulás, semmi sem az.

A Jobbik ideológiai irányváltásáról korábban a könyv égetéséért meghurcolt Dúró Dórával, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesével beszélgettünk:

Dúró Dóra a 888-nak: proletárdiktatúra vette kezdetét a Jobbikban

888: Meglepte Bencsik János kilépése? Dúró Dóra: Amióta a Jobbik letért a nemzeti útról a hatalom minden áron való megszerzése érdekében, már semmi sem lep meg velük kapcsolatban. Nem is igazán követem már kacskaringós útjukat, a Mi Hazánk építésére koncentrálunk, hiszen a Jobbik árulása óta hatalmas a felelősségünk, az eddigi pártokban csalódottak felrázásával foglalkozunk.

Az N1TV műsorából kiderül, hogy egyikük sem olvasta a vitatott könyvet, de azért véleményt tudtak a jelenségről alkotni. Mivel a könyvből emiatt részleteket nem tudtak felhozni és elemezni, más mesékhez fordultak segítségül.

A rút kiskacsa tanulsága nem más, mint hogy el kell fogadni a másikat és

„nem kell valakit azért bullyingolni, mert más a bőre (vagy tolla) színe, mert rosszul járhatsz”.

A Lúdas Matyiról pedig megtudhatjuk, hogy abban

egy férfi fenekel el egy másik férfit, aki igazából egy sugar daddy.

Jogos érvként elhangzott, hogy a mesék – főleg a népmesék – időről-időre alakulnak, különböző kultúrák adaptálják mások meséit, a Lúdas Matyival is pont ez történt. Ezt alapul véve merült fel a következő elmés kérdés:

ha elolvastatjuk a gyerekünkkel a Lúdas Matyi arab verzióját, „attól még nem lesz belőle muszlim, ugye?”

A probléma ezzel az, hogy ez nem csak egy mesekönyv, amit elolvasunk vagy nem, hanem

részletes módszertannal egy csomagban érkeznek a történetek.

Ennek hatásait is boncolgatta már Pozsonyi Ádám vendégszerzőnk egy Piszkostizenkettőben:

Gondolatok a könyvdarálásról

Azzal minden bizonnyal sok ember nincs tisztában, hogy megjelent Rob Halford – a Judas Priest énekese – önéletrajzi kötete, vagy hogy a XV. kerületben felújítják a Drégelyvár utca és a Csömöri út közötti felüljárót, de arról már minden bizonnyal a sarki dohányboltban is mindenki hallott, hogy megjelent az első LMBTQ-mesekönyv.

A Lúdas Matyi történetének alapját képező asszír vándortörténet egyébként egy török ásatás során került elő 1951-ben, ám akár tetszik, akár nem, semmi dzsihadista útmutató nem járt hozzá. Vagy csak még nem találták meg, ki tudja...

Arra is felhívták a kedves néző figyelmét, hogy nem kell „sorvezetővel” a gyerekek szájába rágni a dolgokat, hiszen úgyis érzékenyek mindenre. Ebből a szempontból kritika is elhangzott a könyvről – bár továbbra se feledkezzünk meg róla, hogy nem olvasták.

Aztán ez a jobboldali hozzászólás megkoronázta a beszélgetést:

„Máshogy is lehet toleráns üzeneteket átadni a gyerekeknek.”

Persze azt mélységesen elfogadhatatlannak tartják a Jobbik műsorában, ha a magyar gyerekek a történelemórákon többet tanulnak a magyarság történetéről mint eddig, ezek szerintük „szittya-magyar” történetek,

de az „teljesen rendben van”, ha „toleráns üzenetekkel” neveljük őket szivárvány-színűre.

Azt pedig inkább ne is kommentáljuk, hogy Trumpot és a BLM-mozgalmat közösen, egy lapon úgy kommentálja egy jobboldali újságíró, hogy „óriási tragédia mindkettő úgy, ahogy van”.

Felmerül tehát a kérdés: jobboldali még egyáltalán a Jobbik?

A műsor itt tekinthető meg teljes egészében. A hozzáértő mese-elemzést a videó végénél keressék:

Az új műsor – Szabadsajtó Klub – első adásában három újságíró: Tóta W. Árpád (HVG), Stumpf András (Válasz Online) és Tompos Ádám (Magyar Hang) beszélgetett Gulyás Balázs vezetésével.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére