Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jézus baloldali volt?

888.hu

2021.11.04. 18:40

Az Axióma legújabb videójában arra a gyakran ismételt (és nemrég újra elhangzott) kijelentésre reagál, miszerint Jézus baloldali lett volna. Ezt baloldali közszereplők általában azért mondják, mert szerintük párhuzam vonható a baloldali szociálpolitika és a Jézus által hirdetett könyörületesség között. A videó ezt a tévhitet cáfolja tételesen.

 

Az ötperces animált videó három pontban foglalja össze a baloldali gondolkodás alappilléreit az Oxfordi Egyetem politikatudományi szótára alapján: eszerint a baloldal hierarchiaellenes, materialista, és támogatja a munkásosztályt. De vajon beleilleszthető-e ebbe a keretbe Jézus?

Az első azért nem igaz Jézusra, mert egyrészt ő legfőbb tekintélyként hivatkozott saját magára, másrészt a Biblia tanítása szerint az Isten által alapított különböző intézményekben (egyház, család, állam) megkérdőjelezhetetlenül van legitim tekintély. A második állítás azért nem állja meg a helyét, mert a materializmus eleve kizárja a természetfeletti létezését. Ezzel szemben a kereszténység pont arról szól, hogy Isten, a világ teremtője kinyilatkoztatott igazságokat az embernek.

A harmadik pont pedig azért téves, mert a kereszténység célja sosem az volt, hogy megszüntesse a szegénységet. Az egyház legfőbb célja ugyanis az evangélium hirdetése, a szegénység pedig a keresztény üzenet társadalomformáló hatása által csökkenthető.

A videó végén az is egyértelművé válik, hogy azért azt sem lehet állítani, hogy ha Jézus ma élne, akkor jobboldali pártpolitikus lenne. Az üzenet világos: Jézust nem lehet és különösen veszélyes olyan baloldali ideológiai keretek közé szorítani, amelyek ráadásul a kereszténység tanításával szöges ellentétben állnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Az Európai Unió több mint 200 ezer euró értékben finanszírozott olyan projekteket egy ifjúsági program keretében, amelyeken a „drag queen” életmódról tartottak oktató előadásokat.

Uniós biztos: Magyarországon rendben zajlottak a választások

Úgy néz ki ,még Brüsszelben sem találtak fogást választásokon.

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére