Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

J. K. Rowling a transznemű woke-izmust a Szovjetunióhoz hasonlítja

888.hu

2022.04.22. 11:00

A Harry Potter sikersorozat szerzője, J. K. Rowling a Szovjetunióhoz hasonlította a transzneműséggel kapcsolatos kérdések megvitatását övező félelem jelenlegi légkörét.

 

„Kelet-Európát kísértet járja be, melyet Nyugaton »disszidens gondolkodásnak« neveznek.”

 

Ezeket a szavakat Václav Havel, drámaíró és csehszlovák elnök írta 1978-ban megjelent, „A kiszolgáltatottak hatalma” című esszéjében, melyben a kommunista Szovjetunió által hazájában és a szovjet blokk más részein is érvényesített brutális megfelelési kényszerről értekezik.

Most úgy tűnik,

Havel szavait ismét a másként gondolkodók használják, de ezúttal a látszólag liberális Nyugat modern, woke konformizmusra való törekvése ellen.

 

A Twitteren egy olyan posztra reagálva, amely szerint a „transz nők is nők” kijelentést arra használják, hogy a biológiai nőket arra kényszerítsék, hogy meghajoljanak a woke tömeg előtt, J. K. Rowling írónő megosztotta Havel példázatát egy zöldségesről, aki a „Világ proletárjai, egyesüljetek!” marxista hitvallást akasztotta ki a kirakatába, hogy passzívan alkalmazkodjon a Szovjetunió csoportgondolkodásához.

 

 

A „A kiszolgáltatottak hatalmából” idézve Rowling így folytatta:
„Az ideológia a világhoz való viszonyulásnak egy álságos módja. Az embereknek az identitás, a méltóság és az erkölcs illúzióját kínálja, miközben megkönnyíti, hogy megváljanak tőlük... lehetővé teszi az emberek számára, hogy becsapják a lelkiismeretüket, és elrejtsék valódi helyzetüket és dicstelen modus vivendi-jüket, mind a világ, mind önmaguk elől. Az egyéneknek nem kell elhinniük mindezt a misztifikációt, de úgy kell viselkedniük, mintha elhinnék, vagy legalábbis csendben tűrniük kell őket, vagy jól kell kijönniük azokkal, akik velük dolgoznak. Emiatt azonban hazugságban kell élniük. Nem kell elfogadniuk a hazugságot. Elég nekik, ha elfogadják az életüket vele és benne.”

 

Bár Rowlingot korábban a baloldal azért ünnepelte, mert női íróként páratlan sikereket ért el – és első regénye megírása közben egyedülálló anyaként állami segélyből élt –, karrierje során a történelem egyik legsikeresebb könyvsorozatát írta, az elmúlt két évben az LMBTQ nemi ideológiájának megkérdőjelezése miatt összeütközésbe került a woke-csőcselékkel.

 

Annak ellenére, hogy a Harry Potter szerzője politikailag továbbra is a baloldalra sorolja magát, hitetlenkedve nyilatkozott az olyan kifejezésekről, mint a „menstruáló emberek”, és figyelmeztetett, hogy a biológiai nők elveszítik nehezen kivívott jogaik egy részét,

ha a transzneműség felszámolja a nő fogalmát.

 

Ezért Rowlingot „Terf”-nek (transz-kirekesztő radikális feminista) bélyegezték, és sokan azok közül is elítélték, akiknek karrierjét ő segítette – köztük több Harry Potter-színész és a könyvsorozatából készült filmek 20. évfordulóját ünneplő programból is kitörölték.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére