Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

888

2022.05.25. 19:00

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

 

Indiana legalább egy tucat másik amerikai államhoz csatlakozott a hasonló törvények elfogadásában.

Az állam szenátorai 32-15 arányban Eric Holcomb kormányzó felülbírálása mellett szavaztak.

Több tucat LMBTQ-aktivista tüntetett az állam fővárosában, de hiába.

Csupán néhány perccel azután, hogy a kormányzó vétóját felülbírálták, az Amerikai Polgári Szabadságjogok Szövetsége (ACLU) pert indított egy 10 éves fiú nevében, aki nőnek vallja magát, és egy lányokból álló softball csapatban akar játszani. A per célja a felülbírálat blokkolása, mielőtt a transznemű sportolási tilalom hatályba lépne július 1-jén.

 

Az intézkedés ellenzői arra hivatkoznak, hogy Indiana államban nem fordult elő, hogy férfi sportolók uralják a női sportligákat. Állításuk szerint az NCAA-nak soha nem volt problémája azzal, hogy a férfiak uralják a női úszást korábban, mint például Lia Thomas transznemű úszó esetében.

Az ügyek hiánya ellenére azonban a republikánus Szenátus elnöke, Pro Tem Rodric Bray azt mondta, hogy a törvényjavaslatot az „egyszerű méltányosság” megőrzésének tekinti.

„Nem szeretünk Indiana államban perelni, de időről időre megtörténik.” – mondta Bray.
„Ez egy olyan politika, amely mögött szerintem kiállhatunk.”

Az indianai Eric Holcomb csatlakozott az utahi Spencer Cox-hoz azon republikánus kormányzók közé, akik szembementek a saját pártjukkal és az LMBTQ-lobbi oldalára álltak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére