Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Igazságot a fehérek elleni rasszizmus áldozatainak – White Lives Matter”

Békési Marcell

2020.06.14. 07:16

15-20 ezer francia Black Lives Matter tüntető elé feszítette ki a francia Identitás Generáció egy épület tetejére ezt a szöveget, most hajtóvadászat folyik ellenük.

Mivel a francia törvények nagyjából annyit érnek, mint a müzli dobozának oldalán található utasítás – tekintve, hogy a franciák nagyjából három évszázada magasról tesznek a gyülekezési tilalomra –, a francia államtanács szombaton semmissé nyilvánította a tíz főt meghaladó gyülekezések tilalmát.

Elméletileg július 10-ig maradt volna érvényben az az egészségügyi rendkívüli állapotra hivatkozva, de mivel eddig is pontosan ugyanúgy folytak a sárgamellényes és BLM-tüntetések, a tiltás nagyjából annyit ért, mint a papír, amire írták.

Adama Traoré

Szombaton Párizsban csaknem 15 ezren gyűltek össze a République téren, de

a rendőrség nem engedélyezte, hogy a tömeg végigvonuljon a belvároson az Operáig, és könnygázzal oszlatta szét az őket megdobáló embereket.

Franciaországban egyébként június eleje óta mindennaposak a tüntetések, megtalálták ők is saját casus bellijüket egy Adama Traoré nevű fekete fiatalban, aki George Floydhoz hasonló körülmények között halt meg néhány éve.

Identitás Generáció

A francia identitáriusok is készültek a tüntetésre.

A szervezet korábban azzal vált ismertté, mikor az egyik Alpok-hágót – amin keresztül a fő migránsútvonal vezet Franciaországba Olaszországból – lezárták, valamint szintén a „Defend Europe” nevű kampány keretében saját hajón vadásztak a civil „migránsmentő” hajókra a Földközi-tengeren.

Most a tüntetés alatt másztak fel a tüntetőkkel szemközt lévő párizsi épület tetejére, és feszítették ki jól kivehetően a címben szereplő feliratot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére