Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiányolják Hollywoodból a transznemű karaktereket

888.hu

2021.07.16. 11:50

Úgy tűnik, Hollywoodnak nem elég, hogy minden második filmjükben van legalább egy homoszexuális karakter, a transznemű emberek történeteivel is foglalkoznának. Eközben a streamingszolgáltatók talicskán tolják ki a stúdiókból az LMBTQ-tartalmú sorozatokat, sőt Emmy-díjra is jelölték az egyik transznemű színészüket.

 

A GLAAD nevű nonprofit szervezet csütörtökön nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint a hollywoodi filmekben az LMBTQ megjelenítése százalékos arányban nőtt,

a nagy stúdiók által készített 44 film 22,7 százaléka tartalmazott LMBTQ-karaktereket.

2019-ben ez az arány még csak 18,6 százalék volt – írja a Breitbart.

A tanulmány nyolc nagy hollywoodi stúdió, a Disney, a Warner Bros., a Universal, a Paramount, a Sony Pictures, a Lionsgate, a United Artists és az STX filmjeit vizsgálta.

A fent említett stúdiók 2020-ban 44 filmet készítettek, és

összesen 20 LMBTQ-karaktert jelenítettek meg,

transznemű szereplőt azonban egyet sem.

A GLAAD szerint az utolsó transznemű karakter a 2016-os Zoolander 2.-ben szerepelt, All, a modell, akit Benedict Cumberbatch alakított. A film nagy felháborodást váltott ki, ugyanis

sokak szerint sértően ábrázolja a transznemű és nem bináris embereket.

A GLAAD ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben több olyan filmet is bemutatnak, amely kifejezetten transznemű karakterek történetét meséli el. Szerintük ez kulcsfontosságú lenne a transzemberek „felszabadításának” szempontjából.

Eközben a Netflix „A póz” című sorozatában szereplő transznemű Mj Rodriguezt Emmy-díjra jelölték a „legjobb női főszereplő drámasorozatban” kategóriában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére