Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamarosan a fiúk is menstruálhatnak az iskolákban és egyetemeken

888.hu

2021.08.02. 17:00

MENstruáció – ha érted, mire gondolok.

 

Azzal a remek ötlettel álltak elő a döntéshozók Kaliforniában, hogy benyújtanak egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében

az állami egyetemeknek, közösségi főiskoláknak és középiskoláknak ingyenes menstruációs termékeket kell biztosítaniuk a diákoknak.

Ez így teljesen rendben van, csakhogy az ötletgazdák továbbgondolták az ügyet, és

a törvényjavaslatban megjegyzik, hogy az ingyenes termékeket nemcsak lányoknak és nőknek szánják, hanem biológiai férfiaknak is, ideértve a „transznemű férfiakat, a nem bináris és gender-nonkonform egyéneket, akik szintén menstruálhatnak”.

A törvényjavaslat a Menstruációs egyenlőségi jog mindenkinek 2021 (Menstrual Equity for All Act of 2021) nevet kapta, és egy demokrata párti közgyűlési tag, bizonyos Cristina Garcia nyújtotta be.

Kalifornia elismeri, hogy a menstruációs termékekhez való hozzáférés alapvető emberi jog, és létfontosságú a kaliforniai emberek egészségének, méltóságának és a közéletben való teljes körű részvételének biztosításához – írják a törvényjavaslatban.

A menstruációs termékeket az iskolákban a 6–12. osztályos tanulóknak biztosítanák, illetve a Kaliforniai Állami Egyetem és a Kaliforniai Közösségi Főiskola is érintett lenne.

Kaliforniának érdeke a nemek közötti egyenlőség előmozdítása, nemcsak a nők és a lányok, hanem a transznemű férfiak, a nem binárisak és a gender-nonkonformisták esetében is, akik szintén menstruálhatnak, és egyenlőtlenségeket tapasztalhatnak a menstruációs termékekhez való hozzáférés terén”

– olvasható a törvényjavaslatban.

A javaslat célja „a menstruáció normalizálása minden nem körében”.

Ha elfogadják a javaslatot, akkor az a 2022/2023-as tanévtől léphet hatályba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc: Zuhanás

Zuhanás közben is csak készül.

Kiszelly Zoltán: nincs reális esélye, hogy az MSZP fordítani tudjon a lejtmeneten

Nincs reális esélye, hogy az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP) választásig fordítani tudjon a lejtmeneten: a szocialista pártból túl sok párt szakadt ki, mindeközben karakter nélküli vezetőket választottak maguknak, és a szavazóbázisukat sem sikerült megújítani – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére