Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gendersemleges gyermekek nevelésére buzdítják a szülőket

888.hu, V4NA

2021.08.04. 07:00

A kisbabák gendersemleges nevelését bemutató cikk szerint egyre többen választják ezt a nevelési formát annak érdekében, hogy gyermekük minél szabadabbnak érezze magát.

 

A cikk írója szerint a gendersemleges nevelésnek sok fajtája van. Az egyik elképzelés az, hogy a gyermek nemét egészen addig nem árulják el senkinek, amíg készen nem áll rá, hogy saját magát nőként, férfiként vagy nem binárisként azonosítsa. Erre példa a Toronto Star című kanadai napilap cikkében megszólaltatott család, ahol a szülők nem árulják el senkinek gyermekük, Storm Stocker-Witterick nemét.

Az apuka a hírportálnak azt nyilatkozta, úgy gondolja, hogy „ha tényleg meg akarsz ismerni valakit, akkor ne kérdezd meg, hogy mi van a lába között”

– írta meg a V4NA.hu.

Más gyermeknevelési irányzatok szerint a gyermek gendersemlegességét nem kell szó szerint venni, hanem olyan játékokat, ruhákat adnak neki, amely mindkét nemnek megfelelő lenne, illetve mindkét nem által kedvelt tevékenységeket végeztetnek vele, így átlépve a nemek közötti határvonalat. Christia Spears Brown, a Kentucky Egyetem pszichológia tanszékének egyik társelnöke is ezt a nevelési stílust alkalmazza két lányánál, mivel állítása szerint ez az alternatíva segíti őket leginkább a jövőben.

Társadalmunk, amely azt kívánja, hogy a született neme alapján neveljük a gyermekünket, nem készíti fel a fiatalabb korosztályt a sikerre. A gendersemleges szülői gondolkodás arról szól, hogy minden ember legjobb képességeit és tulajdonságait kell erősíteni annak érdekében, hogy igazán sikeres legyen.”

A gendersemleges gyermeknevelést a cikk szerint a lehető legkorábban el kell kezdeni, akár már óvodáskorban, úgy, hogy olyan játékokat adnak a gyermekeknek, amelyek nincsenek nemhez kötve.

A cikk szerint a gendersemleges gyermeknevelés elsődleges célja, hogy olyan világképet alakítson ki, amelyben

nem a társadalmi elvárások diktálják azt, hogy miként éljenek a feltörekvő generációk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére