Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaországban már a bűnözők térítik a fiatal elítélteket az iszlámra

888.hu - Mandiner

2021.07.08. 14:50

Macron szélmalomharcot vív akkor, amikor próbálja visszaszorítani a radikális iszlám terjedését az országban. Ezzel az elnök már jópár évet elkésett....

 

A francia nemzetgyűlés még idén februárban fogadta el a radikális iszlám elleni törvénytervezetet, mellyel az iszlám terjedését hivatott visszaszorítani. Macron küzdelme a radikális iszlámmal szemben azonban szélmalomharcnak tűnik,

ezt támasztja alá a francia igazságügy által nemrég közölt jelentés is, amely a radikális iszlám jelenlétét mérte fel a kiskorú bűnözőknek fenntartott zárt nevelőintézetekben.

A zárt nevelőintézetekbe alapvetően 8 és 12 év közötti bűnelkövetők kerülnek. Az intézményeket a francia kormány azzal a céllal hozta létre 2002-ben, hogy elősegítse a kiskorú bűnözök reintegrálását a társadalomba. A zárt intézményekben oktatás is folyik, ahol

az elmúlt évek során a vallási radikalizmus fellegvárává váltak.

Az intézményekben általános a hierarchia teljes hiánya, a belső szabályokat nem tartatják be az ott dolgozók, helyette az iszlám vallás szabályai szerint működnek az intézetek.

Az érvényben lévő szabályok értelmében – szülői felhatalmazás alapján – a fiatalok az iszlám halal étkezést külön választhatják, az oktatóknak pedig vallási kérdésekben semlegességre kell törekedniük. Ezzel szemben a jelentés szerint gyakori, hogy maguk az oktatók biztatják a fiatalok arra, hogy térjenek át a halal étkezésre. Vagyis

a nem iszlám vallású kiskorúakat is arra kényszerítik, hogy az iszlám vallás szerint éljék az életüket.

Mindez a ramadán idején válik igazán nyilvánvalóvá, amikor a fiatalok és az oktatók napkeltétől napnyugtáig együtt böjtölnek. A ramadánt – vallási és etnikai háttértől függetlenül – mindenkire ráerőltetik. Az oktatók nevelési szokásairól sok mindent elárul, hogy sok oktató egyszerűen nem fog kezet női kollégáival és az intézményben lakókkal kizárólag arabul beszél.

A jelentés aláhúzza, hogy a probléma gyökere az általánossá vált munkaerő- és forráshiányban keresendő,

nem ritka eset, hogy csak büntetett előéletű emberek jelentkeznek a meghirdetett oktatói álláshelyekre.

Mindez azt jelenti, hogy az iszlám egyre erősebb jelenléte miatt nemcsak az intézetek falain kívül folyik a párhuzamos társadalmak kialakítása: még a reintegrációt elősegíteni hivatott állami intézményeken belül is egy külön párthuzamos társadalmi rend alakult ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Úgy veszik a politikusok az LNG-hez köthető részvényeket, mintha nem lenne holnap

Úgy veszik a politikusok az LNG-hez köthető részvényeket, mintha nem lenne holnap

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns pedig olyan vállalatokba fektet, amelyek az óceánon keresztül szállítják az energiahordozókat.

A baloldal oktatási „professzora”, avagy Kunhalmi újabb durva helyesírási hibája

A baloldal oktatási „professzora”, avagy Kunhalmi újabb durva helyesírási hibája

Ismerjük a mondást: „Az elefánt nehezen tanul és könnyen felejt”. Ez az ormányossal szemben elnéző, kedves gondolat nekem – tisztesség ne essék – ma reggel Kunhalmi Ágnessel kapcsolatban jutott eszembe, aki a pedagógusok sztrájkjáról készült napirend előtt felszólalását harangozta be a Facebookon.

Jobboldali fordulat világszerte

Jobboldali fordulat világszerte

Mindenkinek elege lesz lassan a baloldalból?

Titoksértéssel gyanúsítják a Gazprom-érdekeltségbe tartozó vállalat alkalmazottait

Szolgálati titkok megsértésével és Románia ásványkincseiről szerzett minősített adatok jogosulatlan kiszolgáltatásával gyanúsítja a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) az orosz Gazprom Nyefty által ellenőrzött szerb NIS Petrol több alkalmazottját – írta kedden az Adevarul hírportál.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére