Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elvették a díjat az evolúcióbiológustól, mert ragaszkodik a tudományhoz

888.hu

2021.11.02. 13:40

A szókimondó evolúcióbiológust és írót áprilisban megfosztották az 1996-os Év humanistája díjtól, mert állítólag csúnyákat mondott.

 

Richard Dawkins evolúcióbiológust széles körben ítélték el azért, mert azt állította, hogy az emberi rasszok sokkal inkább az ember által létrehozott fogalmak, mint a nemiség.

A faj egy spektrum... A nem viszont rohadtul bináris”

– állította Richard Dawkins, aki emiatt az LMBTQ-lobbi kereszttüzébe került, és mentegetőznie kellett – írja a konzervativizmussal nem vádolható Pink News. Dawkins a nemrég 94 éves korában elhunyt úttörő transztörténészről és utazási íróról, Jan Morrisról azt mondta:

„Úgy érezte magát, mint egy férfitestbe zárt nő. Szerintem ez egy valós jelenség. Együtt érzek vele. De amikor a transzemberek ragaszkodnak ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy ők nők, akkor valamit újraértelmezünk.

Ha úgy definiálod a nőt, mint egy XX kariotípusú embert, akkor ő nem nő.

Ha úgy definiálod a nőt, mint aki nőként azonosítja magát, nőnek érzi magát, és esetleg megműtötték, akkor e definíció szerint ő nő. Tudományos szempontból nem nő.

Dawkins azt állította, hogy „személyes udvariasságból” szívesen használná a helyes névmást a transzneműekre, de nem ért egyet azokkal, akik ragaszkodnak ehhez.

Richard Dawkins már korábban is hasonlóan nyilatkozott, egy 2015-ben tweetben például azt mondta: ”Vajon [egy] transz nő nő? Ez tisztán szemantikai kérdés. Ha a kromoszómák alapján határozzuk meg, akkor nem. Ha az önazonosítás alapján, akkor igen. Én udvariasságból 'nőnek' hívom„.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére