Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellenezte a gyermekházasságot, ezért börtönbe kell mennie

888.hu

2021.12.14. 22:00

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a volt bevándorlásügyi minisztert, amiért szétválasztotta azokat a migráns házaspárokat, ahol a nő még kiskorú volt. Ezzel a kényszerházasság intézményének akart gátat szabni.

 

Dánia korábbi bevándorlásügyi miniszterét, Inger Stöjberget 60 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, miután szétválasztatta a gyermekházasságban élő menedékkérő párokat. Februárban a dán parlament úgy döntött, hogy megvonják tőle a mentelmi jogot, és a legfelsőbb bíróság eljárást kezdeményezhet ellene, mert 2016 februárjában bevándorlásért felelős miniszterként úgy döntött, hogy a kiskorú lányokat el kell választani a férjeiktől a menekültügyi központokban.

„Teljesen elfogadhatatlan, hogy a dán menekültügyi rendszerben jelenleg kiskorúak élnek együtt a férjükkel vagy élettársukkal, ezért felszólítottam a migrációs hivatalt, hogy ennek haladéktalanul vessenek véget. Természetesen gondoskodnunk kell arról, hogy a lányokat ne kényszeríthesse senki arra, hogy egy felnőttel éljenek együtt egy menekülttáborban” – áll Stöjberg sajtóközleményében.

A kényszerházasságok megakadályozása érdekében hozott rendelkezést követően 23 kiskorú feleséget választottak el a férjétől.

2016 nyarán a dán média ezzel kapcsolatban külön felhívta a figyelmet a szíriai Alnour Alwan esetére, aki 2015-ben érkezett Dániába 16 éves feleségével. A hatóságok a miniszter döntése értelmében szétválasztották a házaspárt, amiért később 27 ezer korona kártérítést kaptak. Különösen a dán baloldal bírálta a volt bevándorlási miniszter döntését. Azt állították, hogy Stöjbergnek nem volt felhatalmazása erre, és az általa hozott rendelkezés negatívan érintette a fiatal menedékkérő párokat.

A dán legfelsőbb bíróság most megállapította, hogy Stöjberg bűnös a miniszteri felelősségről szóló törvény megsértése miatt.

A legfelsőbb bíróság 26 bírája közül 15-en úgy ítélték meg, hogy Stöjberget letöltendő börtönbüntetésre kellene ítélni, míg a többiek úgy vélték, hogy feltételes börtönbüntetés vagy pénzbüntetés is elegendő lenne.

Stöjberget – mint mondta – az vezérelte, hogy megmentse a kényszerházasságba hajszolt kiskorú lányokat, és ezért nem kér bocsánatot, mert szerinte helyesen cselekedett – írta a V4NA.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére