Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogadták Dél-Dakotában azt a törvényt, amellyel kitiltják a transznemű nőket a női versenyekről

888.hu

2022.01.17. 07:45

A dél-dakotai szenátus államügyi bizottsága megszavazta a Kristi Noem kormányzó által is támogatott törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy biológiai férfiak versenyezzenek az iskolák női sportligáiban.

 

A bizottság kilenc tagból áll, köztük nyolc republikánusból és egy demokratából. A 46-os szenátusi törvényjavaslatnak nevezett jogszabályt egyedül a demokrata képviselő nem szavazta meg a KELO szerint.

Csak a biológiai nem alapján is női sportolók vehetnek részt bármely olyan csapatban, sportágban vagy sporteseményen, amelyeket kizárólag nők számára van kijelölve”

– áll Noem törvényjavaslatában. Ahogyan már korábban megírtuk, a törvényjavaslat is már azt tartalmazta, hogy azok a diákok, akik kárt szenvednek a törvény esetleges megsértése miatt, ők a létrehozott alapból tudják fedezni azt a perüket, amelyet az iskolai körzet, sportliga vagy főiskola ellen indítanak a jogsértések miatt.

 

Minderre azért volt szükség, mert az állai iskolák érhetik a törvény miatt jogi kihívások. Az Associated Press szerint ugyanis az állami iskolák ezzel arra lesznek kényszerítve, hogy válasszanak az állami törvények vagy a szövetségi politika megsértése között. Arra figyelmeztettek, hogy az iskolák elveszíthetik a szövetségi támogatásokat, ha az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának vizsgálata megállapítja, hogy megsértették a diákok jogait.

Mark Miller, a kormányzó kabinetfőnöke megerősítette, hogy a törvényjavaslat megfelel az alkotmánynak, más államok is sikeresen hajtottak végre hasonló törvényeket, az állam per esetén győzni fog a bíróságon”

– írja az Associated Press.

Dél-Dakota a törvényjavaslat elfogadásával a 10. állam lenne, ahol ilyen tilalmat vezetnének be, ugyanakkor Nyugat-Virginiában és Idahóban a szövetségi bírák ezeket a korlátozásokat végül leállította.

Múlt hét pénteken a törvénnyel kapcsolatban megfogalmazódtak kritikák is – mégpedig a szülők és az iskolák képviselői részéről. Szerintük annak elfogadása közvetlenül a transznemű gyerekeknek ártana.

Pénteken késő délután Noem kormányzó nyilatkozatot adott ki a jogszabályról, amely részben így szól:

Amikor gyermekeink sportolnak és sporttevékenységekben vesznek részt, értékes leckéket tanulnak csapatmunkáról, kitartásról és a szorgalomról. Számos tevékenység esetében a fiúk és a lányok számára egyenlőek az esélyek: vita, színház és tanulmányi versenyek, hogy csak néhányat említsünk. Más tevékenységek esetében azonban a fiúk és a lányok között nem egyenlőek a versenyfeltételek, mégpedig alapvető, józan biológiai okok miatt.

Allyson Felix egy amerikai atlétikai sztár. Eddig 25 olimpiai és világbajnoki érmet nyert, köztük 17 aranyérmet, ami a legtöbb minden eddigi atléta – férfi és női – közül. A 400 méteres futásra specializálódott, életében elért legjobbja negyvenkilenc-pont-kettő-hatvanhat másodperc. Mégis több száz középiskolás korú fiú futott ennél gyorsabb időt. A józan ész megmondja, hogy miért. A fiúk és a lányok teste biológiailag különbözik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére