Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyáltalán szereti még valaki a fehéreket?

Nagy Gábor

2018.07.17. 15:30

Amerika 2018-ban: egy fekete polgármester szerint a fehérek szétzúzzák a világot; egy kaliforniai egyetem pedig azon dolgozik, hogy csökkentsék a fehér diákok számát a campusokon. Még "szerencse", hogy találtak 30 kifejezést arra az esetre, hogy ne kelljen kimondani, leírni azt, hogy "black people".

Még mielőtt a Kedves Hírfogyasztók belekezdene ennek a cikknek az elolvasásába, arra kérném Önöket, olvassák el ezt az összeállítást is, nehogy a sok „black people” használata folyamán Önt lerasszistázzák. Íme, itt van egynéhány „értéksemleges” kifejezés erre az esetre:

  • Városi (Urban); belvárosi (Inner city);
  • Veszélyeztetett (At risk);
  • Alacsony jövedelmű (Low income);
  • Átmeneti népesség (Transient population);
  • Hátrányos helyzetű (Underprivileged);
  • Alacsony társadalmi-gazdasági státuszú (Low socioeconomic status);
  • Marginalizált (Marginalized);
  • Õk, Azok az emberek, Azok (They, Those people, Them);
  • Magas bűnözési rátájú városrész (High-crime neighborhood);
  • Kisebbség (Minority);
  • Hiphop és a gettó (Ghetto).

Gerald Byrd – aki a Georgia államban található Carrolton városának egyik tisztviselője – nagyon pipa lehet a fehérekre, ugyanis nemrég egy Facebook-posztban, de még a városi tanács ülésén is annak adott hangot, hogy Amerikában még mindig dúl a rasszizmus, a társadalmi különbségek pedig soha nem látott mértékben nőnek. Byrd a múlt héten tett közzé egy képet a közösségi oldalon, amelyen egy indián és egy fekete férfi látható, a fotót pedig az alábbi szöveggel közölte:

Az egyiken egy kiirtott, a másik a rabszolgává tett faj szerepel. […] A fehér ember már elpusztította, sőt, most is pusztítja a világot.”

Amellett, hogy a Facebook-poszt rengeteg embernél kiverte a biztosítékot, a tisztviselőt saját munkahelyén, a városi tanácsban is kérdőre vonták emiatt. Ám ez se hatotta meg Byrdöt, aki szerint sem a kép, sem a hozzáfűzött komment nem volt rasszista, és ezért nem is kér bocsánatot. Meghallgatásán pedig a következőket mondta:

Tudják, hogy hogyan vélekedem a városi tanácsban betöltött tisztségemről, és nekem nagyon úgy tűnik: minden nap meg kell küzdenem azzal, hogy faji megkülönböztetésben van részem.”

Sem a feketéknek, de más kisebbségnek sincs intézményi és pénzügyi hatalma ahhoz, hogy kontroll alá vonjanak bizonyos területeket Amerikában, kivétel ez alól csak az, ha bojkottálunk valamit, de ekkor meg nem és nem is lehetünk rasszisták”.

Most, hogy „megtudtuk”, hogy a fehérek en block rasszisták Amerikában, s hogy a feketék „érthető indokok miatt” nem is tudnak azok lenni, ideje lenne megfékezni azt is, hogy túl sok fehér kerüljön be a felsőoktatásba. Bár idehaza a numerus clausus kapcsán a mai napig rossz emlékek sejlenek fel, a liberális Kalifornia mit sem törődik ezzel a „jelentéktelen faji megkülönböztetés” nevezetű dologgal, s már el is kezdték méregetni, hogy mi lenne a „legoptimálisabb” faji összetétel az egyetemeken.

Így van ezzel a Kaliforniai Politechnikai Állami Egyetem (Cal Poly San Luis Obispo) is, mely egy 30 oldalas dokumentumban azt ecseteli, hogyan lehetne még több színes bőrű hallgatót bevonzani az intézményhez. Mint írják:

Míg 2011-ben az egyetem hallgatóinak 63 százalékát a fehérek adták, addig 2017-re a számuk jelentősen csökkent, egészen pontosan 55 százalék alá csökkent, […] de még mindig van min dolgozni”.

De miért akarják megváltoztatni a campusok faji, etnikai összetételét? A válasz pofonegyszerű: a nyugati állam lakosságának már csak közel 40 százaléka fehér, de mint az az egyetem „statisztikájából” is látszik, a felsőoktatási intézményben túlreprezentált a létszámuk, nem a megfelelő arányokat tükrözik. Így már érthető – gondolják „ők”, sőt, mi több: így már logikus is.

S végül, hogy most ismét megbizonyosodtunk a fehér faj ádáz, elnyomó szellemében, szerepében, s hogy láthattuk, hogy a „fasizmustól és a rasszizmustól oly távol álló kaliforniai liberálisok” kényük-kedvük szerint, faji megkülönböztetéssel próbálják létrehozni a megfelelő etnikai arányokat a campusokon, talán érdemes feltenni a kérdést:

Egyáltalán szereti még valaki a fehéreket?”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére