Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

888.hu

2022.08.16. 17:00

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

 

A kérdőív célja, hogy összegyűjtse az emberek véleményét az Egyházról, melynek eredményeit a Püspöki Szinódusnak küldenek el, amely 2023 októberében Rómában fog ülésezni.

 

Ferenc pápa tudni akarja, hogyan látjuk az egyházat, és szerintünk mit kellene tennie az egyháznak, hogy közelebb hozza hozzánk, hogy együtt haladhassunk.”

– magyarázza a felmérés, amelyet a Vatikán kommunikációs osztálya készített.

 

A felmérés azt is megkérdezi, hogy a válaszadók szerint az egyház meghallgat-e más társadalmi csoportokat? Például LMBTQ-embereket, újságírókat, szakszervezeteket, üzletembereket, más vallásúakat, tudósokat.

Az Egyháznak az emberekhez való közelebb kerülése érdekében tett válaszok között szerepel az a lehetőség is: „segíteni az LMBTQ-személyeket”.

Miközben Ferenc pápa korábban sürgette az Egyházat, hogy minden embert nagy tisztelettel kezeljen Isten gyermekeként, ugyanakkor ragaszkodott ahhoz is, hogy Isten férfinak és nőnek teremtette az embereket.

2016-ban Ferenc pápa terjedelmes írást adott ki a házasságról és a családról. A szerelem öröme (Amoris Laetitia), amelyben

bírálta a gender-elméletet, amiért az tagadja a férfi és a nő természetének különbségét és kölcsönösségét, és egy szexuális különbségek nélküli társadalomról álmodozik.
Az, hogy testünket férfiként vagy nőként értékeljük, szükséges az öntudatunkhoz, amikor másokkal találkozunk, akik különböznek tőlünk.

Az anatómián alapuló szexuális különbségek megszüntetésére irányuló erőfeszítések a beteg társadalom tünetei, amely már nem tudja, hogyan kezelje ezt.”

– írta.

Ugyanebben az évben a pápa a gender-elméletet a házasság „nagy ellenségeként” emlegette, mondván, hogy a gender ideológiája a hagyományos házasság elleni globális háború része.

 

Egy, a házasság lerombolását célzó globális háborúnak vagyunk tanúi, amelyben a gender-elmélet kulcsszerepet játszik, és nem fegyverekkel, hanem ideológiákkal harcol.”

​​– mondta.

 

Négy évvel később a pápa azt írta , hogy a gender-elmélet veszélyes, mert hallgatólagosan „a gyökerében meg akarja semmisíteni azt a kreatív tervet, amelyet Isten mindannyiunk számára akart – a sokszínűséget és a megkülönböztetést – azáltal, hogy mindent homogénné és semlegessé tesz”.

 

Ez egy támadás a különbözőség, Isten kreativitása, férfi és nő ellen.”

– mondta Ferenc pápa.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Zelenszkij: Kijev NATO-tagságért folyamodik

Azt mondja de facto már végigjárták a NATO-ba vezető utat.

Pénz, paripa, fegyver – minden külföldről érkezett a baloldal kampányába

Pénz, paripa, fegyver – minden külföldről érkezett a baloldal kampányába

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzőjének írása a 888-on!

A kormány nem fogja támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciókat

A kormány nem fogja támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciós javaslatokat, így az európai uniós gázársapka bevezetését sem, amely azonban egyelőre le is került a napirendről – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.

Ha beüt a krach, a mobilodtól is elköszönhetsz

Ha beüt a krach, a mobilodtól is elköszönhetsz

A mobilhálózatokat is érinteni fogják az áramkimaradások.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére