Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy transzellenes csoport jogi csatát nyert a skót kormány ellen

888.hu

2022.02.21. 19:15

A For Women Scotland (FWS) szerint a Skót Nemzeti Párt túllépi a kormány hatáskörét a „nő” jogi definíciójának kiterjesztésével.

 

Skóciában a törvényhozók által 2018-ban elfogadott törvény azokat a „nőként élőket” is meghatározná, akik már átestek a nemváltáson. A For Women Scotland (FWS) megalakulásának egyik fő célja az volt, hogy kétségbe vonja ezt a törvényt.

A feminista csoport vitatta a kormányzó Skót Nemzeti Párt javaslatát , amiért a transz-nőket is bevonja az alapvető „nő” fogalmába.

A FWS kijelentette, hogy a törvény sérti az egyenlőséget,

utalva a Westminster által elfogadott brit egyenlőségi törvényre.

 

Az FWS azzal érvelt, hogy Holyrood nem írhatja át az egyenlőségi törvényt, mivel ez kizárólag Westminster jogkörébe tartozik.

Azáltal, hogy a nőként élő transzszexuálisokat belefoglalja a nő definíciójába, a 2018-as törvény két különálló tulajdonságot kever össze

– írták Lady Dorrian, Lord Pentland és Lord Malcolm bírók.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére