Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelezővé tennék a nemsemleges játékok árusítását Kaliforniában

888.hu

2021.09.02. 13:45

A törvényjavaslat arra kényszerítené az áruházakat, hogy üzletük választékában mindenképpen legyenek nemsemleges játékok.

 

Kalifornia állam sem maradhat le a modern kor által diktált érzékenyítési versenyben. Rájöttek ugyanis, hogy erősen diszkriminatív elvenni a választási jogot azoktól a szülőktől, akik nemsemleges játékokat adnának a gyerekeiknek.

A törvényjavaslat értelmében Kalifornia megkövetelheti a nagyobb kiskereskedelmi áruházaktól a nemek szempontjából semleges játékok árusítását.

2024-től azok az üzletek, amelyek nem tesznek eleget az előírásnak, az első szabálysértésért 250 dolláros büntetésre számíthatnak, és 500 dollárosra a későbbiekért.

Az AP hírügynökség szerint Evan Low demokrata képviselő azt mondta, hogy a javaslatot egy Britten nevű 10 éves gyermek ihlette, akinek az anyja a törvényhozói hivatalban dolgozik.

Britten vásárlás közben megkérdezte az anyját, hogy miért tiltottak neki bizonyos dolgokat egy üzletben, mert lány volt, de jó lenne, ha fiú lenne”

– mesélte a képviselő.

Scott Wiener demokrata párti szenátor megjegyezte, hogy ő Low-hoz hasonlóan „gyermektelen meleg férfi”, és ők tudják, milyen úgy felnőni, hogy az ember nem tud megfelelni a nemének.

Ez arról szól, hogy a mai társadalomban minden gyermek számára biztonságos teret kell teremteni, és nem kell kényszeríteni őket arra, hogy alkalmazkodjanak”

– fogalmazott.

Bár az AP szerint a törvényjavaslat nem vonatkozik a ruhákra, úgy tűnik, hogy annak tavalyi változata mégis a ruházatra vonatkozott.

„Az ihletett meg, hogy bemutassam ezt a törvényjavaslatot, hogy a 8 éves Britten megkérdezte: »Miért kellene egy áruháznak megmondani, milyen a lány inge vagy a játéka?«” – mondta Evan Low.

A törvényjavaslat szerinte segít a gyerekeknek, hogy szabadon és elfogultság nélkül fejezzék ki magukat.

Úgy fest tehát, lassan vége annak a korszaknak, amikor a lányok babákkal, a fiúk pedig kisautókkal játszottak...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére