Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy belga nő eutanáziát kért, miután férfivá operálása után sem volt elégedett magával

888.hu

2021.09.02. 12:30

Belgium a nemváltás szabályozásában az egyik legliberálisabb ország a világon. Az ottani törvények szerint egy efféle beavatkozás már orvosi szakvélemény nélkül, sima közigazgatási eljárás keretében is igényelhető. A progresszívok szerint ez maga a mennyország, azonban ennek az árnyoldalairól sem szabad megfeledkezni.

 

Nathan Verhelst nyolc évvel ezelőtti megrázó esete talán ez egyik legékesebb bizonyíték arra, hogy a progresszív baloldal által kínált „transztörvények” akár emberéletekbe is kerülhetnek.

Verhelst nőnek született, egy négygyermekes család utolsó, nem kívánt gyermekeként. Felnőttkorára már nem érezte magát jól nőként. A problémát orvosolandó több műtétet is végrehajtottak rajta, hogy férfivá válhasson. Ő azonban a sokadik visszafordíthatatlan műtét után is elégedetlen volt új kinézetével. A melleit túl nagynak, a péniszét túl kicsinek találta.

Arra készültem, hogy majd (férfiként) hódítani fogok, de amikor először megláttam magam a tükörben, nem tetszett az új testem”

– nyilatkozta akkoriban.

A történet tragikus fordulata az eutanázia belgiumi 2012-es legalizációjával következett be. A műtétek után is csalódott Verhelst beadta kérelmét, amelyet első alkalommal elutasítottak. A második próbálkozásnál azonban az eutanáziabizottság elfogadta kérelmét, elviselhetetlen pszichikai szenvedésre való hivatkozással.

Voltak boldog pillanataim, de összességében a rossz volt a meghatározó. 44 évvel tovább maradtam a földön, mint kellett volna”

– nyilatkozta halála előtt.

Belgiumban azonban egy ilyen eset után sem áll meg a liberalizáció. A genderügyi politikusok, például Sarah Schlitz, a belga kormány zöldpárti genderügyi államtitkára és a genderkérdést zászlajukra tűző civil szervezetek a világ egyik legliberálisabb rendszerét sem tartják „eléggé liberálisnak”, ezért még inkább ki akarják szélesíteni a jogi szabályozás kereteit. Most azt mondják, és ehhez egy legfelsőbb bírósági döntés szolgáltatja az alapot, hogy a jelenlegi szabályok nem veszik figyelembe a nem bináris vagy változó nemű, transzfluid személyek jogait, utóbbiak számára például azt kellene törvényben garantálni, hogy „folyamatosan változtathassák a nemüket” – mondta Michel Pasteel, a férfiak és nők közötti egyenlőséggel foglalkozó intézet igazgatója a belga közszolgálati televíziónak adott interjújában – írja az Origo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére