Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döbbenetes eszmefuttatást hallhattunk a terhességről Gulyás Márton csatornáján

888.hu

2021.02.20. 10:30

Minilények és széttrancsírozás.

Az öröklés/nevelés-vitáról közölt videót a Partizán Daráló című vlogja. Balogh Zsófia – egyébként a NANE aktivistája – a videó első felében a gyerekvállalásra késztető biológiai óráról beszél, amelyben szerinte nála „vagy lemerült az elem, vagy nem is volt benne soha”, de őt nagyon érdekli, „miről beszélnek az emberek, amikor ilyen leküzdhetetlen, biológiailag elrendelt dolgokat emlegetnek” – írja a Mandiner.

Balogh az elején leszögezi: a videó nem arról fog szólni, hogy fog-e gyereket szülni, „és miért nem”, hanem az „áltudományos, régóta megdőlt tévhitekről”. Balogh szerint ilyen a gyerekvállalás, a férfihormon-mítosz, az erőszakosság, de még a veleszületett tehetség is.

A nők ketyegő órája viszonylag új találmány, egy 1970-es Washington Post-cikknek köszönhetjük, ami szerint a dolgozó nő élete a gyerekszüléssel lehet csak teljes – véli a baloldali YouTube-csatorna műsorkészítője.

Hogy lehet az, hogy bizonyos nőknek egyszer csak beüt az érzés, hogy mostantól mindenáron gyereket akarnak, meg azt, hogy a testüket kilenc hónapos kálvária után széttrancsírozza egy minilény, majd a következő tíz-húsz évet alvás nélkül és ételmaradékok eltakarításával töltsék? Ha ezért a nehezen marketingelhető életformáért ilyen kitartó elszántsággal küzdenek, akkor tényleg van egy ilyen láthatatlan izé bennünk, ami vár húsz-harminc évet, aztán egyszer csak bekapcsol?

– teszi fel a kérdést Balogh, hozzáteszi, „de akkor miért van az, hogy valakinek sosem kapcsol be, vagy valakinél bekapcsol egy időre, akkor megőrül az összes babáért, akit meglát, aztán mintha elvágták volna, vége. És hálát ad az égnek, hogy nem követett el hirtelen felindulásból emberszülést.”

Balogh Zsófia szerint a tudományos tény az, hogy a babaláznak nincsen biológiai alapja.

Bár létező jelenség, nők és férfiak is átélik, „az oka leginkább érzékszervi élményeken és átgondolt logikai döntéseken alapul. Nem hormonok okozzák, hanem babák közelébe kerülve egyes embereknek megjön a kedvük hozzá, és mérlegelik, hogy jó ötlet lenne-e gyereket vállalni. És mivel gyakorlatilag minden társadalmi üzenet azzal bombáz minket amúgy is, hogy ez az élet értelme, hát persze hogy úgy tűnik, mintha belénk lenne programozva, és baj van azzal, aki nem érzi ezt” – fejtegeti Balogh Zsófia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére