Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Debütált az első fekete LMBTQ-karakter a Trónok Harca előzménysorozatában

888.hu

2022.09.11. 17:00

Minden jel arra mutat, hogy az első évad az előzménysorozat előzménysorozata.

 

A cikk nyomokban spoilert tartalmazhat!

 

Végre!

Erre várt mindenki!

 

Lassan, de annál biztosabban, ugyanakkor kissé mexikói szappanoperásan dübörög előre a Sárkányok Háza. Az új részben új karakterek is megjelentek, akiket kedvünkre szerethetünk, illetve gyűlölhetünk.

Ilyen karakter – az LMBTQ-közösség köreiben már nagy népszerűségnek örvendő – Laenor Velaryon is.

 

No de ki is ő?

 

Nyílt titok, hogy a király egyik tanácsadójának, Corlys Velaryonnak, vagyis a Tengeri Kígyónak homoszexuális a fia. Ezt George R. R. Martin írta meg a könyvében, ahogy azt is, hogy egyebek mellett Ser Joffrey Lonmouth-tal bonyolódik majd szerelmi kapcsolatba.

A jól tájékozottak azt is tudni vélik, hogy Laenor lesz a trónörökös, Rhaenyra Targaryen jövőbeni férje.

A fiú ugyanakkor mássága miatt igen kellemetlen helyzetbe sodorja az ifjú trónörököst. Házasságukból ugyanis nem születik – vér szerinti – gyermek. A frigy inkább hátráltatja, mint megerősíti Rhaenyra trónigényét.

Látható tehát, hogy a Trónok Harca univerzumában fellelhetőek az LMBTQ-karakterek, ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy – Laenor tekintetében – nem túl pozitív a megítélésük.

Ennek ellenére egy bizonyos közösség mégis úgy kezeli a karakter megjelenésének hírét, mintha

maga Jézus szállt volna le a mennyből.

 

 

De van itt más probléma is

 

Míg az LMBTQ-közösségnél instant orgazmust, addig más rajongóknál ellenszenvet vált ki Laenor és családja bőrszíne. Vita tárgyát képezi ugyanis, hogy a Velaryonok, akik az ősi Valyriából származnak, színes bőrűek-e vagy sem.

 

Az első előzetesek megjelenése után volt egy kisebb feszültség a rajongók körében, ugyanis nagyon sokan nem tudták elfogadni, hogy az ősi Valyriai ház tagjai úgy néznek ki, ahogy. Ez egyébként máig sokakban ellenvetést kelt.

A bőrszínre vonatkozóan Martin ezt az apró részletet kihagyta a könyvéből, ezért semmi sem zárja ki, hogy valójában feketék.

Nagyobb a valószínűsége ugyanakkor annak, a Tengeri Kígyó karaktere a haladó szellemű liberális gondolkodás jegyében alakult így.

 

 

Fotó: HBO

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére