Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bocsánatot kellett kérnie a professzornak, mert azt mondta, hogy „terhes nő”

888.hu

2021.07.29. 21:30

A Kaliforniai Egyetem endokrinológiai professzora elnézést kért, amiért arra utalt, hogy csak a nők szülhetnek.

 

„Nem akarom, hogy azt gondolják, hogy az óra alatt sugallni akartam valamit, nagyon megköszönném mindenki nagylelkűségét, ha megbocsátanának nekem. Ismét nagyon sajnálom. Természetesen senkit sem állt szándékomban megbántani.

Azt mondtam, hogy »amikor egy nő terhes«, és ezzel arra utaltam, hogy csak a nők lehetnek terhesek – ezért őszintén elnézést kérek mindannyiótoktól”.

– írta a Kaliforniai Egyetem professzora. Az egyik, névtelenül nyilatkozó egyetemi hallgató azt mondta, hogy az orvosprofesszorok gyakran kénytelenek bocsánatot kérni azért, amit mondanak, mert „a biológiai nem elismerése transzfóbiának tekinthető” – írta meg a V4NA.

A professzorok a diák állításai szerint sokszor félnek azoknak a hallgatóknak a véleményétől, akik nem hisznek a nemek biológiájában.

Az egyetem pedig online fórumokat rendez, ahol a diákoknak joguk van kijavítani az oktatókat, és panasszal élni ellenük. Az orvostanhallgatók petíciót is indítottak, amelyben figyelmeztették a professzorokat, hogy nem megfelelő nyelvezetet használnak. Egyiküknek azt rótták fel, hogy kérdezés nélkül a „he” és a „she” (hím-, illetve nőnemű) személyes névmást használja. Annak érdekében pedig, hogy a professzor változtasson a szóhasználatán, petíciót nyújtottak be, amelyben

elmarasztalták a professzort a „cisznormatív nyelv” használatáért.

Ezután ez az oktató is kénytelen volt a csoportjának e-mailt küldeni, amelyben elnézést kért a bináris nyelvhasználatért.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére