Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bocsánatért esedezik a The Lancet szerkesztője, mert dehumanizálta a nőket

888.hu

2021.09.29. 16:50

A folyóirat legutóbbi számának címadása nagy felháborodást váltott ki.

 

A múlt héten tört ki a botrány amiatt, hogy az orvosi szaklap „vaginás testekként” jellemezte a nőket. A szeptember 25-én megjelent szám borítójára a következő idézetet sikerült tenni:

Történelmileg a vaginás testek anatómiáját és fiziológiáját figyelmen kívül hagyták”

 

A címadásért hétfőn bocsánatot is kért a főszerkesztő, Richard Horton mindazoktól, akiket ezek a szavak megsértettek.

Ebben az esetben azt a benyomást keltettük, hogy dehumanizáltuk és marginalizáltuk a nőket. Azok, akik rendszeresen olvassák a Lancetet, tudják, hogy ez sosem állt szándékunkban.”

 

Horton, aki több mint 25 éve dolgozik a The Lancet főszerkesztőjeként, ugyanakkor megvédte a folyóirat által közölt üzenetet, mondván, hogy „a transzneműek egészsége a modern egészségügyi ellátás fontos dimenziója, de egyedüliként ez elhanyagolt maradt.

A transznemű emberek rendszeresen szembesülnek megbélyegzéssel, diszkriminációval, kirekesztéssel és rossz egészségi állapottal, gyakran nehézségekbe ütköznek a megfelelő egészségügyi ellátáshoz való hozzáféréskor.”

 

Elmondta, hogy az a kiállítás, ahonnan az idézet származik, egy olyan felhívás, amely erőt ad a nőknek, beleértve azokat a nem bináris, transz- és interszexuális személyeket is, akik átélték a menstruációt.

A kiállítás áttekintése, amelyből a The Lancet címlapidézetét vették, lenyűgöző felhívás arra, hogy erőt adjon a nőknek, a nem bináris, transz- és interszexuális emberekkel együtt, akik átélték a menstruációt, és foglalkoznak a menstruációval kapcsolatos mítoszokkal és tabukkal”

– tette hozzá.

A borító nagy visszhangot váltott ki Nagy-Britanniában. Dr. Madeleine Ní Dhálaigh családorvos elmondta, hogy ez a megbélyegzés egy újabb mélypont, szerinte úgy is lehet valaki befogadó, hogy közben nem sértő.

A Women Make Glasgow feminista kampánycsoport még hivatalos panaszt is tett a „dehumanizáló és szexista címlapsztori” miatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére