Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BLM-mentes Magyarország: itt még sugározható az eredeti „Elfújta a szél”

888.hu

2020.09.08. 10:15

Ugye mindenki emlékszik arra az agyrémre, hogy a Black Lives Matter hisztije hatására az HBO levette kínálatából a Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényéből készült, 1939-ben 8 Oscar-díjjal jutalmazott filmet, majd egy PC-magyarázattal kiegészítve tette vissza?! Nos, az M5-nél senkinek nem ment el az esze: csütörtök este az eredeti verziót sugározzák.
Egy igazi közönségkedvenc filmet tűz műsorára a közmédia: a legendás Elfújta a szél című amerikai romantikus drámát szeptember 10-én, csütörtökön este 21 órától láthatják a nézők az M5 kulturális csatornán„

- tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája kedden az MTI-t.

A közlemény idézi Bán Jánost, az M5 kulturális csatorna igazgatóját, aki felidézte, hogy az Elfújta a szél című sikerfilm nézők millióit hódította meg világszerte.

Az Elfújta a szél a filmtörténet egyik ikonikus műve, mely Margaret Mitchell azonos című Pulitzer-díjas regényéből készült. Az amerikai polgárháború idején játszódó történet egy georgiai ültetvényes lányának, Scarlett O'Harának a viharos szerelmi életét dolgozza fel. A legendás filmet 1939-ben mutatták be olyan sztárszereplőkkel, mint Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard vagy Olivia de Havilland. Az Elfújta a szél összesen 13 Oscar-díj jelölést kapott, amiből nyolcat meg is nyert”,

áll a közleményben.

Nos, a világon sokan nem gondolták így, hiszen

júniusban a Black Lives Matter tüntetések hatására az HBO Max kínálatából kikerült a film.

Véletlenül éppen azután, hogy a „12 év rabszolgaság” írója, John Ridley a Los Angeles Times hasábjain arról írt, hogy a film

a színes bőrű embereket csak a legrosszabb sztereotípiák szintjén mutatja be„.

Később visszakerült a streamszolgáltató kínálatába, de előtte egy bevezető előadásban Jacqueline Stewart filmtörténész négy és fél percben magyarázta, hogy „Elfújta a szél anélkül mutatja be a déli államok mindennapjait, hogy elismerné a rabszolgaság intézményének brutalitását”.

(A film annyira rasszista, hogy a szolgáló, Mammy szerepében nyújtott alakításáért Hattie McDaniel 1940-ben a történelemben első fekete színésznőként kapott Oscar-díjat.)

A magyar közszolgálati televízió kulturális csatornája viszont nem akarja elrontani a mindmáig egyik legnézettebb film műélvezetét, így szó sincs arról, hogy előtt PC-bevezetőn kellene átunatkoznia magát a nézőknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére