Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden elintézte, hogy minden közoktatási intézményben közös legyen a mosdóhelyiség

888.hu

2021.05.22. 16:10

A missouri-i keresztény College of The Ozarks magániskola hiába fellebezett, a szövetségi bíróság elutasította az állam ellen indított pert.

 

A Not the Bee nevű oldal írta meg, hogy egy szövetségi bíró ugyanis a héten úgy döntött, hogy a missouri-i College of The Ozarks keresztény magániskola is köteles betartania Joe Biden új szabályát, miszerint tilos megkölönböztetni a nem állami intézményekben is a nemeket, így például tilos külön mosdóhelyiségeket biztosítani a férfiak és a nők számára is.

Julie Blake, a főiskolát képviselő ügyvéd úgy lája, hogy a tavaly meghozott döntés a munkahelyi hátrányos megkülönböztetések elkerülése érdekében hoztak meg, ám az nem vonatkozott az oktatási intézményekre, ahol várhatóan konfliktusokat szülhet az öltözők különböző neműek általi használata.

„A nőket nem szabad arra kényszeríteni, hogy intimitást feltételező helyiségeket osszanak meg ellenkező neműekkel, pusztán azért, mert azok – meggyőződésük szerint – nőnek érzik magukat. A Biden-adminisztráció ezzel folytatja a hívő emberek és a nők jogfosztását”

– szögezte le.

James Luh, az Igazságügyi Minisztérium egyik ügyvédje szerint viszont még a főiskolának kell azt bebizonyítania, hogy a diszkriminációellenes politika nagyobb kárt okoz a gyermekek fejlődésében, mint a nemek szerinti megkülönböztetés.

A perben azzal érveltek, hogy a Joe Biden által hozott új szabályok nem kényszeríthetnek egy keresztény magániskolát, hogy ilyen módon megsértse a hitét.

Roseann Ketchmark, az ügy szövetségi bírója azonban egészen máshogy látta a dolgokat. Hiába, hogy nem állami fenntartású az intézmény, rájuk is vonatkozni fog a nemi identitás meghatározásának tilalma.

Hogy értsük:

a rendelet szerint minden közoktatási intézmény az Egyesült Államokban ugyanazt a háló- és melléhelyiségeket, továbbá öltözőket kell kötelezően biztosítani a férfiaknak és a nőknek is.

A főiskola ügyvédei azzal érveltek, hogy a rendelettel a kormány belegázolt a keresztények jogaiba, továbbá sárba tiporja a vallásszabadságot. Mindezt vélhetően a transzneműek elleni előítélet szembeni küzdelem eszközeként.

Julie Marie Blake, a Szabadság Védelméért Szövetség munkatársa úgy fogalmazott:

„A nőket nem szabad arra kényszeríteni, hogy magánterületeket osszanak meg, beleértve a zuhanyzókat és a kollégiumi szobákat a férfiakkal, és a vallási iskolákat sem szabad büntetni pusztán a biológiai nemi meggyőződésük miatt”

- mondta.

A szóvivő bejelentette, hogy az ítélet ellen fellebbezni fognak. Azonban a főiskola például nem segíti azokat a fériakat, akik nőként szeretnének a továbbiakban élni, és nem biztosít helyet számukra egy női kollégiumban, akkor hatalmas pénzbírságra kell számítaniuk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére