Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltottak egy holokausztról szóló könyvet egy amerikai iskolában

888.hu

2022.01.27. 16:40

Egy Tennessee állambeli iskolatanács egyhangúlag megszavazta egy Pulitzer-díjas képregény betiltását, amelyet világszerte használnak a holokausztoktatás tananyagában, olyan szavakra hivatkozva, mint az „Isten verje meg”.

 

Január 10-én a Mcminn megyei iskolatanács ülésén Art Spiegelman Pulitzer-díjas MAUS című képregényét eltávolították a 8. osztályos angol nyelv és irodalom tananyagából, és nem javasoltak helyettesítő könyvet.

Pótkönyv nélkül a holokausztról szóló modul kihagyásra kerül, amíg nem találnak új könyvet.

A szavazás egyhangú volt. Az ülés jegyzőkönyve szerint az előző tanévben a holokausztról szóló oktatási modult a COVID időhiánya miatt teljesen kihagyták. A Maus a holokauszt borzalmait a zsidókat egerekként, a nácikat pedig macskákként ábrázolja Spiegelman szüleinek – mindketten holokauszt-túlélők – illusztrált életrajzában/emlékiratában – írta meg a The Post Millennial.

Tony Allman, a tanács egyik tagja az ülésen azt mondta: „...mivel az iskolákban, pedagógusok vannak, nincs szükségünk arra, hogy lehetővé tegyük vagy valamennyire támogassuk ezt a dolgot. A képregényben az embereket felakasztják, gyerekeket ölnek, miért támogatja az oktatási rendszer az ilyesmit, ez nem bölcs és nem egészséges”.

Igaz, azt elfelejti megemlíteni ez a tanács tag, hogy a holokausztoktatást kifejezetten arra tervezték, hogy megtanítsa azokat a borzalmakat, amelyeket Allman annyira kifogásolhatónak tart.

Julie Goodin, a kerület egyik igazgatóhelyettese így reagált: „Én történelemtanár voltam, és a holokausztban nincs semmi szép, és számomra ez egy nagyszerű módja volt annak, hogy a történelem egy szörnyű időszakát ábrázoljuk. A szavak kifogásolhatóak? Igen, nincs olyan, aki szerint nem, de azzal, hogy erre koncentrálja a figyelmét a tanácstag, nem változtatja meg annak a jelentőségét, amit ábrázolni próbál a szerző.”

„ Az amerikai Holokauszt Múzeum a testület intézkedéseire reagálva a következőket tweetelte:

A Maus létfontosságú szerepet játszott a holokausztról szóló oktatásban az áldozatok és túlélők részletes és személyes tapasztalatainak megosztásával. A nemzetközi #HolocaustRemembranceDay előestéjén fontosabb, mint valaha, hogy a diákok megismerjék ezt a történelmet”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére