Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bagdy Emőke: Kikérem magamnak a szakmaiatlanság vádját!

888.hu

2020.10.12. 17:20

Közel ezren indítottak támadást az ismert klinikai szakpszichológus ellen, aki a Magyar Nemzetben mondta el véleményét a Meseország mindenkié című, LMBTQ-szereplőkkel tarkított mesekönyvről és annak hatásairól.

Több mint ezer pszichológus írta alá azt az állásfoglalást, amelyben kiálltak a Meseország mindenkié című gendermesekönyv mellett. A dokumentumban elhatárolódnak „minden olyan pszichológus, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is, amelyek szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása.”

Bagdy Emőke a Magyar Nemzet hasábjain kérte ki magának a vádakat.

Mint írja, vannak tudományos tények, amelyek érvényessége bizonyítékokon alapul. Nem a közízlés dönti el az igazságukat. Elmondása szerint saját hozzászólása a „mesekérdéshez” a tudományos tények jegyében történt.

Vannak azonban valóságmagyarázatok, ideológiák, amelyek a világot, jelenségeket, egy adott dolgot értelmezni, sajátosan láttatni kívánnak. Ezek lehetnek sokfélék. Ilyen sajátos genderideológiai alapállásból történt az én úgymond tudománytalannak való kikiáltásom, ami ellen a tudományos tények nevében tiltakozom”

– fogalmazott.

Mint írja, a 3–6 éves kor közötti időszak fejlődéspszichológiai törvényei alapján szólt hozzá a vitához. Hosszasan ír arról, hogy ez a kor „az epigenetikai, fejlődéslélektani tudományos bizonyítékok szerint a saját nemmel való azonosulás szenzitív időszaka”.

Számára az a kritika felől a legfőbb kérdés, hogy amikor a népesség kilencven százalékánál ez a biológiai és szociális nemi illeszkedés jellemző, és zavartalanul végbemegy, ez képviseli a többséget, miért oly fontos a kisebbségi folyamatokra érzékenyítés a meséken keresztül.

Az átlagot akarják netán egyesek megváltoztatni? Tartsuk azt elsősorban fontosnak, ami keveseket érint? Vajon miért? Mert ha az elfogadás és mássági tolerancia elérése volna a cél, akkor nem a 3–6 éves korra kellene koncentrálni, hanem arra a tudatos nevelési folyamatra, amely az iskoláskori időszakkal veszi kezdetét. 3–6 éves kor között valamely (például mesei) mintakínálat esetén az automatikus, azonosulási szoftver letöltését lehet csak elérni. Ez a cél? Legyen más az átlag, a többség? Milyen? Ez már ideologikus befolyást feltételez – írja.

Bagdy Emőke leszögezi: soha semmiféle gyűlöletkeltést nem aktivált, és nem is fog. Tiszteletben tartja a másságot, és tiltakozik minden kirekesztés ellen.

Szót kérek a heteroszexuális többség nevében, és a legnagyobb tisztelettel kérem, legyenek velünk toleránsak azok is, akik tőlünk toleranciát kérnek azáltal, hogy saját mivoltukban átlagosként szeretnének boldogok lenni. Kérem azokat, akik a Magyar Pszichológiai Társaság keretében alakított szekciójukra hivatkozva, téves értelmezésükkel rám nézve alaptalan vádakat hangoztatva aláírásokat gyűjtöttek, hagyjanak fel azzal az indulatgerjesztéssel, amelyet sikeresen elértek”

– fogalmazott.

A teljes írás ITT olvasható!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére