Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azon tanakodnak a woke diákok, hogy mivel lehetne helyettesíteni a hálaadás ünnepét

Woke-figyelő

2021.11.21. 16:15

Egy hagyományos, évszázados tradíciókkal teli ünnep sem menekül meg a woke diákok haragjától. Az egyik egyetemen nemrég arról tartottak beszélgetést, hogy milyen alternatívával lehetne helyettesíteni a hálaadást, aminek a történelme a szervezők szerint át van itatva fehérséggel.

 

Már a neve is sokat sejtető annak a központnak, amelyik a hálaadást helyettesítő lehetőségekről tartott beszélgetést nemrég: Interkulturális és Sokszínűségi Központ. A Buffalo-i Egyetemen lévő központban november elején zajlott le az esemény, ahol többek között arról volt szó, hogy mennyire át van itatva fehérséggel a hálaadás ünnepe. Ezen kívül arra is megoldást próbáltak találni, hogy mivel lehetne helyettesíteni ezt az évszázadok óta fennálló ünnepet.

A beszélgetés a Tough Topics, azaz Kemény Témák sorozat keretében valósult meg. Ebben a programsorozatban általában olyan témákat érintenek a szervezők, mint az LMBTQ-közösség, a latin közösség vagy a vakcina nacionalizmus ügye.

A hálaadásról szóló programon részt vett Therese Purcell, az egyetem egyik diákja, aki ráadásul a helyi Young Americans for Freedom nevű, konzervatív diákszervezet elnöke. Ő arról beszélt a Campus Reformnak, hogy a diákok nagyon meglepődtek azon, hogy az egyetem esetleg be akarja szüntetni a hálaadást.

Állítása szerint még a kifejezetten nem konzervatív diákok is azon a véleményen voltak, hogy a baloldal túl messzire ment a cancel culture-ral.

Purcell-nek ez volt az első alkalom, hogy részt vett az Interkulturális és Sokszínűségi Központ rendezvényén. Azt mondta az eseményről, hogy az alapjában véve Amerika-ellenes volt, és tele volt pontatlan történelemmel, hogy a szervezők ezzel is a saját programjukat erősítsék.

Therese Purcell elmesélése szerint a beszélgetésen csakis baloldali érveket lehetett hallani, hiába kérte, hogy a történelmi állításaikat támasszák aló valós érvekkel is.

A Buffalo-i Egyetemen zajló eseményeket felkapták a közösségi médiában is, ahol arról születtek posztok, hogy hálaadás-ellenes rendezvényt akarnak tartani az emberek. Többen is felháborodtak a hálaadás eltörlésére irányuló próbálkozáson, és olyan is volt, aki azt mondta, hogy senkinek nem muszáj ünnepelnie a hálaadást, de legalább azoknak hagyják ezt megtenni, akik akarják.

A helyzet nem új, régóta látni lehet, hogy egyik hagyomány sem tud megmenekülni a cancel culture elől. Az azonban némi reményre ad okot, ha már a baloldal felé húzó diákok is úgy tartják, hogy a baloldal és a woke mozgalom immár túlságosan messzire ment az eltörléseket illetően.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

Rossi kapitány: Hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

A keresztvizet is leszedte a helyi sajtó a német labdarúgó-válogatottról, miután a Nemzetek Ligájában, Lipcsében 1-0-ra kikapott a magyaroktól. A mieinket azért nem dicsérték agyon, de sokatmondó, hogy a Kicker osztályzatai alapján a hazaiak legjobbja a kapus, Marc-André ter Stegen volt, míg a mieink közül Gulácsi Pétert, Szalai Ádámot és Szoboszlai Dominiket látták a legjobbnak. A nemzetközi sajtó Szalai parádés sarkazásos gólját emelte ki, illetve azt, hogy Magyarország – az olaszok elleni meccs függvényében – bejuthat a sorozat négyes döntőjébe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére