Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA kiadta az első „nem bináris” útlevelet

Hökkön Melinda

2021.10.28. 12:50

Lassan elérkezik az idő, amikor a társadalom egy szűkebb rétege kedvéért – amely felháborodva kéri ki magának a „hölgyeim és uraim” kollektív megszólítást a repülőn vagy éppen egy színházi előadáson ülve – szabnak majd át minden olyan formális üdvözlést és szokást, amely egyébként az alapvető tisztelet kimutatására (is) használatos.

 

Az Egyesült Államok kiadta az ország első olyan útlevelét, amelyben X nemi megjelölés szerepel, lehetővé téve az érzékeny lelkű amerikaiak számára, hogy véletlenül se érezzék magukat beskatulyázva olyan régimódi megkülönböztetések miatt, mint férfi és nő.

El vagyok ragadtatva attól, hogy hamarosan más interszexuális és nem bináris amerikai állampolgárok is a helyes nemi megjelöléssel igényelhetnek útlevelet. Hat évbe telt, de felszabadító érzés, hogy van egy pontos útlevelem, amely nem kényszerít arra, hogy férfiként vagy nőként azonosítsam magam, hanem elismeri, hogy egyik sem vagyok”

– fogalmazott Dana Zzyym, az első nem bináris útlevél tulajdonosa.

Jessica Stern, az Egyesült Államok LMBTQ-jogokért felelős különleges diplomáciai megbízottja kifejtette, hogy az új útlevelek tükrözni fogják ezen amerikaiak „megélt valóságát”, és azt mondta: „Amikor egy személy olyan személyazonossági okmányokat kap, amelyek tükrözik valódi identitását, nagyobb méltósággal és tisztelettel él...”

De valóban ez kell ahhoz, hogy méltósággal tudjanak élni?

Szürreális, hogy tulajdonképpen egy körülbelül százból hat embert érintő identitászavar miatt szépen lassan kihal majd a közbeszédből minden udvariassági formula. De nem gond, hiszen legalább az útlevélen fel lesz tüntetve, hogy valaki nőnek, férfinak, egyiknek sem, kutyának, macskának vagy éppen egy zsák krumplinak érzi magát.

A kérdés az, hogy 2021-ben miért kell igényeiket kielégítve megerősítést kapniuk azoknak, akiknek sokkal inkább segítségre lenne szükségük? Miért kapnak reflektorfényt azok, akik saját bizonytalanságukat harcos önérvényesítésbe fordítják át, erősítve ezzel egy társadalomromboló folyamatot?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns

A szenegáli férfi egy autót akart ellopni, ám a rendőrök közbeléptek, ekkor azonban rájuk támadt a nála lévő karddal és kettejüket megsebesítette. A rendőrök több lövéssel ártalmatlanították a támadót, aki súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a V4NA pénteken.

A fehér felsőbbrendűséget vádolja a sorozat sikertelenségéért a feminista Mikulás

Azért nem nézik az emberek a Mikulásról szóló felnőttrajzfilmet, mert felsőbbrendű fehérnek tartják magukat – állítja a mese főszereplője. 

Fő az önbizalom

Fő az önbizalom

Fő az önbizalom. Valószínűleg napestig ez járhat Szabó Tímea eszében. Csakis ezzel lehet magyarázni azt a magabiztosságot, amellyel a „sokmilliónyi” magyart megmozgató Párbeszéd nevű politikai csoportosulás társelnöke kinyilatkoztatta, hogy szerinte a jövő évi választásokon kétharmadot szerez az ellenzéki koalíció.

Meg akarták gyilkolni Andrej Babist

Meg akarták gyilkolni Andrej Babist

Az ügyvezető cseh kormányfőt szerdán támadták meg.

A CNN a balliberálisok ideológiai csatornájává avanzsált

A CNN a balliberálisok ideológiai csatornájává avanzsált

A héten ismét Szijjártó Péter volt a CNN vendége. A kormánytag már majdnem annyit szerepel a globális baloldali hálózat első számú propagandatelevíziójában, mint – a nemzetközi szinten kiemelkedő fontosságú – Márki-Zay Péter. A CNN az a hely, ahova rendszerint bokszzsáknak hívják a magyar külügyminisztert, de végül a pofonokat ő adja az aktuális „fake news sztárriporternek”. Ismét nem akartak semmit megtudni, csak elmondani, hogy diktatúra van. A vaskézzel irányított pártsajtóban elhangzott beszélgetés legfontosabb részeit vesszük górcső alá.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére