Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Orvosok Határok Nélkülnél sem számíthat már minden élet

888.hu

2020.07.15. 16:00

Felháborodtak és levelet írtak a jelenlegi és egykori munkatársak.

Levélben fordult az Orvosok Határok Nélkül (MSF) vezetőségéhez a nemzetközi segélyszervezet mintegy ezer egykori és jelenlegi munkatársa, akik „intézményi rasszizmussal” vádolták meg az NGO-t.

A The Guardian című portál beszámolója szerint a levél szerzői olyanokat írtak, hogy az MSF a humanitárius munkájával erősíti a „gyarmatosítást és a fehér felsőbbrendűséget”.

A dokumentumban azzal vádolják a szervezetet, hogy

nem ismeri el azt, hogy mennyire rasszista a működési politikája, az alkalmazási gyakorlata, a munkahelyi kultúrája, illetve a „dehumanizáló programjai”, amelyet a „kiváltságos fehér kisebbségi” munkaerő tart fenn.

A levélben egy független belső vizsgálat megindítását követelték, amely a szervezeten belüli rasszizmust tárná fel. Továbbá reformokat akarnak elérni, amely „a hatalom és paternalizmus évtizedeinek” lebontását szolgálnák.

Az MSF nemzetközi elnöke, Christos Christou üdvözölte a levelet.

A világraszóló felháborodást az váltotta ki, hogy a szervezet olasz szárnyának közleménye azt merte állítani, hogy az MSF munkatársainak arról kellene beszélniük, hogy minden élet számít (all lives matter). Ám mint tudjuk, a Black Lives Matter korában azonban ilyen felháborító kijelentéseket nem illendő tenni...

Végül Claudia Lodesani, a szervezet olasz szárnyának vezetője bocsánatot is kért a „bicskanyitogató” kijelentésért. Az általa kiadott közleményben leírta, hogy az Orvosok Határok Nélkül olaszországi ágazata természetesen teljes mértékben kiáll a BLM-mozgalom mellett, és az összes MSF-szervezethez hasonlóan elítélik a rasszizmust és minden hátrányos megkülönböztetést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére