Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az intenzíven ápolt koronások közel fele bevándorló

888.hu

2020.12.28. 11:02

Nem csak Svédországban alakult ki ez a helyzet.

A svéd Expressen című lap beszámolója szerint az intenzíven kezelt koronavírusos betegek 46 százaléka bevándorló háttérrel rendelkezik a skandináv országban. Tekintettel arra, hogy Svédország külföldön született lakossága az ország teljes lakóinak körülbelül ötöde körül mozog, a számok arra utalnak, hogy a migránsok felülreprezentáltak a koronavírus-statisztikákban.

A cikk szerint az elhalálozási adatokban is jelen vannak a migránsok. Eszerint a 65 évnél fiatalabb elhunytak közel fele szintén bevándorló volt, míg a 65 év feletti korosztály statisztikájában inkább az őshonos svédek szerepelnek.

Az Expressen számos okot hoz fel arra vonatkozóan, hogy a migránsokat aránytalanul érintette a betegség, például társadalmi-gazdasági tényezőket, mivel a migránsok munkanélküliségi rátája jóval magasabb, mint az őshonos svédeké, emellett a cikk a túlterheltséget és a háztartások átlagosnál nagyobb méretét is megemlíti.

A Svéd Epidemiológiai és Közösségi Orvostudományi Központ (CEM) novemberben közzétett egy jelentést, amelyben a koronavírus stockholmi terjedését elemezték. Arra jutottak, hogy a migránsok körében megnövekedett fertőzések fő oka a társadalmi-gazdasági tényezőkben keresendő.

Nem Svédország az egyetlen olyan ország, ahol a migráns hátterű, illetve kisebbségi közösségeket jobban érinti a koronavírus.

Olaszországban Francesco Boccia regionális ügyekért felelős miniszter augusztusban elárulta, hogy a koronavírus-fertőzések 25 százalékát a migránsok teszik ki.

Finnországban hasonló tendenciáról számoltak be a hónap elején, az ország Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Intézete (THL) elismerte, hogy a koronavírusos esetek negyede külföldieket érint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére