Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Parlament úgy döntött, hogy ezentúl a férfiak is szülhetnek

888.hu

2021.06.26. 15:00

A Gyurcsány-párt, a radikális baloldali Momentum és az MSZP utolsó megmaradt európai parlamenti (EP) képviselője, Ujhelyi István szerint a transznemű (transgender) férfiak teherbe eshetnek és következésképpen szülhetnek – legalábbis egy ilyen tartalmú jelentést szavaztak meg, amelyet Predrag Fred Matić horvát baloldali politikus terjesztett elő.
Szülhetnek a férfiak is

– egyebek mellett ezt a kitételt is tartalmazza az Európai Parlament csütörtöki ülésén elfogadott jelentés, így kommentálta a szavazás végeredményét a kolozsvári székhelyű Krónika című magyar napilap, amiről az Origo számolt be.

A 378 szavazattal, 255 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett tető alá hozott állásfoglalás kijelenti, hogy a szexuális, illetve reproduktív egészséghez fűződő jog alapvető eleme a női jogoknak és a nemek közötti egyenlőségnek.

A horvát baloldali európai parlamenti képviselő, Predrag Fred Matić nevével fémjelzett dokumentum (a továbbiakban: Matić-jelentés) alapvető emberi jogként beszél az abortuszról.

Mint az a közel negyven oldalas jelentésben áll, a tagországoknak felül kellene vizsgálniuk a terhességmegszakításról szóló nemzeti szabályaikat, hogy azok mielőbb összhangba kerüljenek „a nemzetközi standardokkal”.

Az MTI beszámolója alapján a szavazás előtt egy nappal, szerdán a horvát baloldali politikus a következőképpen kommentálta az általa előterjesztett jelentést: az elfogadásra váró szöveg kiegyensúlyozott, modern és amellett hogy kiáll a nők önrendelkezési joga mellett, a lehető legliberálisabban közelíti meg a szexuális orientáció kérdését. Mint mondta, a jelentés felveszi a harcot az abortuszellenesekkel, de hozzátette, hogy a terhességmegszakítás nem a legajánlatosabb eljárás.

Hangsúlyoznunk kell, hogyaz abortusz alapvető emberi jog, nem hagyhatjuk, hogy a világ visszasüllyedjen a XVII. századba – emelte ki a baloldali EP-képviselő.

A Matić-jelentésben egyébként 126-szor szerepel a „gender” kifejezés.

A csütörtöki szavazáson név szerint voksoltak az EP-képviselők a Matić-jelentésről. Az EP honlapján lévő szavazás eredményéből az derül ki, hogy a magyar baloldali EP-képviselők igennel szavaztak a jelentésre. Így tettek tehát a Gyurcsány-féle DK politikusai (Gyurcsányné, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor és Molnár Csaba), a momentumosok (Cseh Katalin és Donáth Anna), illetve az MSZP utolsó megmaradt EP-képviselője, Ujhelyi István.

A Fidesz (Bocskor Andrea, Deli Andor, Deutsch Tamás, Gál Kinga, Győri Enikő, Gyürk András, Hidvéghi Balázs, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Schaller-Baross Ernő, Tóth Edina, Trócsányi László) és az RMDSZ politikusai (Vincze Loránt, Winkler Gyula) valamennyien nemmel szavaztak, így tett a KDNP-s Hölvényi György is.

A teljes írás ITT olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére