Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az antirasszista forradalom érdeklődés hiányában elmaradt

888.hu

2020.06.20. 19:50

Ma délben tartották a két hete szerveződő Black Lives Matter tüntetést, azonban a balos sajtó minden segítségével sem sikerült életben tartani a forradalmi lángot: mindössze 223 tüntető vett részt a megemlékezésen, az előző rendezvény fővédnöke el sem jött, és fél órával hamarabb hazament mindenki, mint tervezték.

Lassan egy hónapja, hogy Minnesotában rendőri erőszak áldozata lett George Floyd, Amerikában a zavargások azonban még mindig nem akarnak csitulni, és a békés megemlékezések, illetve erőszakos tüntetések gyorsan átterjedtek Európára is.

Magyarországon az első tüntetést két hete, június 7-én vasárnap tartották, ami meglepően sok embert megmozgatott – bár túlnyomórészt külföldiek vettek részt rajta – a második megmozdulásra azonban már csak pár száz ember érkezett.

Láthatóan nem sok embert sikerült mozgósítania az ellenzéki sajtónak két hét alatt. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Ez azért is fura, mert az előző egy utolsó pillanatban megszervezett, gyorsan összekapott rendezvény volt, ez viszont egy jól meghirdetett, baloldali sajtó által beharangozott esemény.

Sokat elárul a lelkesedésről, hogy az előző rendezvény fővédnöke, G-Ras úgy búcsúzott el az előző tüntetés végén, hogy 20-án találkozunk, de végül el sem jött.

A rendezvény egyébként másfél órán keresztül tartott, de olyan kicsi és csendes volt, hogy – 7 éves tanári és táborszervező tapasztalatomat felhasználva – az emlékmű oldaláról könnyen meg tudtam számolni a jelenlévőket:

223 tüntető volt a rendezvényen.

Ennek körülbelül tizedét tették ki a szervezők és felszólalók, 10-15 sajtós is jelen volt, a maradék embernek pedig legalább a fele külföldi volt – egy nekünk nyilatkozó pár például Ausztriából érkezett, hogy kiálljon az ügy mellett.

„Ha rasszista vagy kicsi a kukid! Haha!” – és hasonló érvek. Fotó: Kozma Zsuzsi

Az ellentüntetők

A tér füves középső részén erős rendőri jelenlét őrizte a jóval hangosabb és – feltehetően a tüntetők csekély létszáma miatt – látványosan magabiztosabb ellentüntetőket, akik nagyjából nyolcvanan-százan lehettek.

A „félelmet keltő” „szkinhedrasszista” ellentüntetők (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Ennek felét a Légió Hungária tette ki, másik, csendesebb fele inkább hátrébb állt, vagy elvegyült a tüntetők között, láthatóan nem akart balhét.

A nagy rendőri készülődés ellenére a balhé érdeklődés híján elmaradt. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Ez, hogy a nézők közül is sokan igazából nem értenek egyet a megemlékezéssel, csak érdeklődőként érkeztek, akkor vált nyilvánvalóvá, mikor a rendezvény szervezői arra kérték az embereket, hogy egy perces néma csend mellett emeljék magasba az öklüket,

a tüntetők soraiban viszont nagyjából minden tizedik embernek lent maradt a keze.

A fekete transzneműeket külön meg kellett említeni. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Összességében el lehet mondani, hogy

a külföldieket levonva gyakorlatilag majdhogynem több ellentüntetőt mozgatott meg a rendezvény itthon, mint tüntetőt.

A rendezvényen egyébként, miután a rendőrök némi kettős mércét alkalmazva elzavarták a légiósokat, csendesebben zajlott, néhány felszólaló mellett lenyomták noÁr összes ismert számát (mind a kettőt),

majd fél órával a kihirdetett zárás előtt feloszlottak.

Főképp egyetemisták vettek részt a rendezvényen, de azért megjelent a szokásos feminista asszonykórus is. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére