Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az antirasszista forradalom érdeklődés hiányában elmaradt

888.hu

2020.06.20. 19:50

Ma délben tartották a két hete szerveződő Black Lives Matter tüntetést, azonban a balos sajtó minden segítségével sem sikerült életben tartani a forradalmi lángot: mindössze 223 tüntető vett részt a megemlékezésen, az előző rendezvény fővédnöke el sem jött, és fél órával hamarabb hazament mindenki, mint tervezték.

Lassan egy hónapja, hogy Minnesotában rendőri erőszak áldozata lett George Floyd, Amerikában a zavargások azonban még mindig nem akarnak csitulni, és a békés megemlékezések, illetve erőszakos tüntetések gyorsan átterjedtek Európára is.

Magyarországon az első tüntetést két hete, június 7-én vasárnap tartották, ami meglepően sok embert megmozgatott – bár túlnyomórészt külföldiek vettek részt rajta – a második megmozdulásra azonban már csak pár száz ember érkezett.

Láthatóan nem sok embert sikerült mozgósítania az ellenzéki sajtónak két hét alatt. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Ez azért is fura, mert az előző egy utolsó pillanatban megszervezett, gyorsan összekapott rendezvény volt, ez viszont egy jól meghirdetett, baloldali sajtó által beharangozott esemény.

Sokat elárul a lelkesedésről, hogy az előző rendezvény fővédnöke, G-Ras úgy búcsúzott el az előző tüntetés végén, hogy 20-án találkozunk, de végül el sem jött.

A rendezvény egyébként másfél órán keresztül tartott, de olyan kicsi és csendes volt, hogy – 7 éves tanári és táborszervező tapasztalatomat felhasználva – az emlékmű oldaláról könnyen meg tudtam számolni a jelenlévőket:

223 tüntető volt a rendezvényen.

Ennek körülbelül tizedét tették ki a szervezők és felszólalók, 10-15 sajtós is jelen volt, a maradék embernek pedig legalább a fele külföldi volt – egy nekünk nyilatkozó pár például Ausztriából érkezett, hogy kiálljon az ügy mellett.

„Ha rasszista vagy kicsi a kukid! Haha!” – és hasonló érvek. Fotó: Kozma Zsuzsi

Az ellentüntetők

A tér füves középső részén erős rendőri jelenlét őrizte a jóval hangosabb és – feltehetően a tüntetők csekély létszáma miatt – látványosan magabiztosabb ellentüntetőket, akik nagyjából nyolcvanan-százan lehettek.

A „félelmet keltő” „szkinhedrasszista” ellentüntetők (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Ennek felét a Légió Hungária tette ki, másik, csendesebb fele inkább hátrébb állt, vagy elvegyült a tüntetők között, láthatóan nem akart balhét.

A nagy rendőri készülődés ellenére a balhé érdeklődés híján elmaradt. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Ez, hogy a nézők közül is sokan igazából nem értenek egyet a megemlékezéssel, csak érdeklődőként érkeztek, akkor vált nyilvánvalóvá, mikor a rendezvény szervezői arra kérték az embereket, hogy egy perces néma csend mellett emeljék magasba az öklüket,

a tüntetők soraiban viszont nagyjából minden tizedik embernek lent maradt a keze.

A fekete transzneműeket külön meg kellett említeni. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

Összességében el lehet mondani, hogy

a külföldieket levonva gyakorlatilag majdhogynem több ellentüntetőt mozgatott meg a rendezvény itthon, mint tüntetőt.

A rendezvényen egyébként, miután a rendőrök némi kettős mércét alkalmazva elzavarták a légiósokat, csendesebben zajlott, néhány felszólaló mellett lenyomták noÁr összes ismert számát (mind a kettőt),

majd fél órával a kihirdetett zárás előtt feloszlottak.

Főképp egyetemisták vettek részt a rendezvényen, de azért megjelent a szokásos feminista asszonykórus is. (Fotó: Kozma Zsuzsi)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Morawiecki a lengyel gazdaságvédelmi pajzsról

Morawiecki a lengyel gazdaságvédelmi pajzsról

Lengyelország a kormányprogramokból is tudná finanszírozni a járvány utáni gazdasági beruházásokat, ha az Európai Unió (EU) helyreállítási alapjáról folytatott tárgyalások zátonyra futnának – jelentette ki pénteken Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Először választotta meg az Év Gyermekét az amerikai Time magazin

Először választotta meg az Év Gyermekét az amerikai Time magazin

Mintegy százéves történetében először megválasztotta az Év Gyermekét az amerikai Time magazin, 2020 legbefolyásasobb gyermekének egy televíziós műsort is szentel péntek este.

Visszapillantó tükör

Visszapillantó tükör

Orbán Viktor több mai nyilatkozata jelentett intellektuális izgalmat pénteken, a kormány buszokat adna Budapestnek, a fővárosnak azonban mintha nem kellenének, Hardy Mihály a Klubrádióban a „zsarnokság” megdöntésére bíztat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére