Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikaiak szerint diszkriminatív a születési nem feltüntetése az orvosi papírokon

Szabó József

2021.08.03. 14:50

Az Amerikai Orvosi Szövetség legújabb jelentésében támogatja azt a javaslatot, hogy a nyilvános orvosi papírokon ne legyen feltüntetve a nemi hovatartozás, mert az némelyek számára diszkriminatív lehet.

 

Az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA) nemrég jelentette be, hogy a nyilvános születési anyakönyvi kivonatokban nem akarja szerepeltetni a születési nemet, mivel azt diszkriminatívnak tartja.

Az AMA múlt heti javaslata szerint az emberek nemét továbbra is rögzítenék olyan orvosi kartonokban, amelyeket adatgyűjtésre használnak, de a születési anyakönyvi kivonat nem fedné fel a biológiai nemet, mivel ez hátrányos megkülönböztetéshez vezethet, ha valaki később szeretné megváltoztatni a nemét.

Az AMA jelenlegi szabályozása elismeri, hogy minden személynek joga van meghatározni a nemi identitását és nemi megjelölését a kormányzati dokumentumokon”

– írja dr. Willie Underwood, az AMA kuratóriumi tagja.

„A magánélet védelme és a megkülönböztetés megelőzése érdekében az amerikai joghatóságoknak törölniük kell a születési anyakönyvi kivonaton szereplő nemmegjelölést” – folytatta Underwood.

Dr. Jeremy Toler, a GLMA: Health Professionals Advancing LGBTQ Equality képviselője kijelentette:

Sajnos még mindig olyan világban élünk, ahol sok esetben nem biztonságos, hogy a nem eltérjen a születéskor kijelölt nemtől.”

Ezzel szemben dr. Robert Jackson, az Amerikai Kozmetikai Sebészeti Akadémia képviselője ellenezte ezt a döntést, mondván: „Nekünk, orvosoknak pontosan kell jelentenünk a dolgokat. Az orvosi egyetemen és a speciális képzésen át kell adnunk egymásnak a páciensek pontos leleteit, akikről gondoskodunk. ”

Úgy gondolom tehát, hogy amikor a gyermekek megszületnek, fizikai tulajdonságaik vannak, akár hímek, akár nők, és azt hiszem, ennek egyértelműen szerepelnie kell a nyilvános nyilvántartásban.”

– írta meg a lifesitenews.com.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Zöldeken és a liberális FDP-n múlik, hogy ki lesz a kancellár Németországban

A Zöldeken és a liberális FDP-n múlik, hogy ki lesz a kancellár Németországban

Tegnap zajlottak a németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások. Hajszál híján, de a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a hétfőn kora reggel közölt hivatalos előzetes végeredmény szerint. Németországra most hosszú koalíciós tárgyalások várnak. A 888.hu érdeklődésére Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, hogy végül Olaf Scholz (SPD) vagy Armin Laschet (CDU/CSU) lesz a kancellár, amit a két kisebb párt, azaz a Zöldek és a liberális FDP fog eldönteni.

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

A tálibok a nyugat-afganisztáni Herat városában megöltek négy állítólagos emberrablót, majd felakasztották a holttestüket.

Egyelőre csak fenyegetőznek, később majd lövetnek is

Gyurcsány Ferenc a rendfenntartó szerepében tetszelgett a hétvégén.

Lapít az Európai Bizottság, ha a baloldal jogállamiság-ellenességéről van szó

Lapít az Európai Bizottság, ha a baloldal jogállamiság-ellenességéről van szó

Megkérdeztük a tekintélyes Európai Bizottságot a hazai baloldal jogállamiság-ellenes kijelentéseiről. Eláruljuk: a homokba dugták a fejüket.

Svájcban igent mondtak az azonos neműek házasságára

Svájcban igent mondtak az azonos neműek házasságára

Nem csak Németországban döntöttek fontos kérdésekről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére