Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikaiak szerint diszkriminatív a születési nem feltüntetése az orvosi papírokon

Szabó József

2021.08.03. 14:50

Az Amerikai Orvosi Szövetség legújabb jelentésében támogatja azt a javaslatot, hogy a nyilvános orvosi papírokon ne legyen feltüntetve a nemi hovatartozás, mert az némelyek számára diszkriminatív lehet.

 

Az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA) nemrég jelentette be, hogy a nyilvános születési anyakönyvi kivonatokban nem akarja szerepeltetni a születési nemet, mivel azt diszkriminatívnak tartja.

Az AMA múlt heti javaslata szerint az emberek nemét továbbra is rögzítenék olyan orvosi kartonokban, amelyeket adatgyűjtésre használnak, de a születési anyakönyvi kivonat nem fedné fel a biológiai nemet, mivel ez hátrányos megkülönböztetéshez vezethet, ha valaki később szeretné megváltoztatni a nemét.

Az AMA jelenlegi szabályozása elismeri, hogy minden személynek joga van meghatározni a nemi identitását és nemi megjelölését a kormányzati dokumentumokon”

– írja dr. Willie Underwood, az AMA kuratóriumi tagja.

„A magánélet védelme és a megkülönböztetés megelőzése érdekében az amerikai joghatóságoknak törölniük kell a születési anyakönyvi kivonaton szereplő nemmegjelölést” – folytatta Underwood.

Dr. Jeremy Toler, a GLMA: Health Professionals Advancing LGBTQ Equality képviselője kijelentette:

Sajnos még mindig olyan világban élünk, ahol sok esetben nem biztonságos, hogy a nem eltérjen a születéskor kijelölt nemtől.”

Ezzel szemben dr. Robert Jackson, az Amerikai Kozmetikai Sebészeti Akadémia képviselője ellenezte ezt a döntést, mondván: „Nekünk, orvosoknak pontosan kell jelentenünk a dolgokat. Az orvosi egyetemen és a speciális képzésen át kell adnunk egymásnak a páciensek pontos leleteit, akikről gondoskodunk. ”

Úgy gondolom tehát, hogy amikor a gyermekek megszületnek, fizikai tulajdonságaik vannak, akár hímek, akár nők, és azt hiszem, ennek egyértelműen szerepelnie kell a nyilvános nyilvántartásban.”

– írta meg a lifesitenews.com.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére