Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átalakítják az LMBTQ-zászlót, hogy még befogadóbb legyen

888.hu

2021.08.11. 14:35

Több mint 40 évvel a szivárványos zászló megalkotása után az LMBTQ-közösség úgy döntött, hogy ideje egy elfogadóbb zászlót kreálniuk, mivel a jelenlegivel a transzneműek nem tudnak azonosulni.

 

Azok, akik a 60-as évek végén és a 70-es évek elején a melegek felszabadító mozgalma élén álltak, fekete-barna transznemű emberek voltak, akiket néhány év elteltével kirúgtak a mozgalomból, és az egész a meleg fehér emberek mozgalmává vált”

– magyarázta Jupiter Peraza a San Franciscó-i transzgenderkerületből.

A sokak szerint az LMBTQ+-közösség minden tagját jelölő zászlót Progress Pride Flagnek hívják. A szivárvány színei megmaradnak, de hozzárendelik a fekete és a barna, valamint a transznemű embereket képviselő színeket is.

Azt akarjuk, hogy elfogadottnak érezzük magunkat, amikor a zászlóra nézünk”

– mondta Ivory Smith a transzgenderkerületből.

Persze nem mindenki ért egyet a változtatással.

A zászló maga a büszkeség, a szeretethez és a reményhez való jog szimbóluma”

– mondta Kathy Amendola közösségi aktivista, aki szerint a jelenlegi zászló is elég elfogadó.

Hozzátette, hogy ez nem haladás, hanem „kulturális felszámolás”.

A Castro LMBTQ Kulturális Kerület a Facebook-oldalán végez felmérést, hogy mekkora igény van a zászló újrakreálására.

Érdekes, hogy milyen apró dolgokon tud elcsúszni ez a nagy feltétel nélküli elfogadás. Valóban ilyen sok múlna azon, hogy melyik szín mit képvisel egy olyan zászlón, amelynek az eredeti üzenete az, hogy „minden ember egyenlő”?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére