Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Angliában ismét egy LMBTQ-könyvvel érzékenyítik a tizenkét év alatti iskolásokat

888.hu

2021.09.14. 13:20

„Az ok, amiért ezt a könyvet megírtuk, az az, hogy nem létezik ilyen könyv” – mondta Olly Pike, az egyik szerző.

 

A kiadvány célja, hogy az oktatási intézményekben a pedagógusok segítségével akadályozzák meg a gyerekekben kialakuló homofób előítéleteket.

Magyarán egy újabb olyan könyvvel bővült a repertoár, amelynek segítségével ideológiai agymosást végezhetnek a kiskorúakon.

A „Mit jelent az LMBT+? – Útmutató fiataloknak (és felnőtteknek)” című könyvet a Pop’n’Olly adta ki, azzal a reménnyel, hogy ezzel

útmutatót ad a tanárok kezébe, ezáltal is segítve őket az LMBTQ-témák oktatásában.

Az idősebb általános iskolásokat megcélzó mű „bevezető útmutatóként” szolgál, amelynek célja, hogy segítsen a gyerekeknek felfedezni az „identitást, nemet, szerelmet, szexuális irányultságot, kiváltságokat, büszkeséget, megkülönböztetést, szövetséget és egyebeket”.

„Az ok, amiért ezt a könyvet megírtuk, az az, hogy nem létezik ilyen könyv” – mondta Olly Pike, a kiadó alapítója. Tehát a könyv szerzőinek célja, hogy megakadályozzák a gyerekeket abban, hogy negatívan viszonyuljanak az LMBTQ-hoz... Akkor már csak azt nem értjük, miben különbözik ez az LMBTQ-könyv az eddig kiadottaktól.

Kérdés, hogy a tudatos, feltétel nélküli elfogadásnak a 8–12 évesekre való ráerőltetése mennyire generál majd bennük őszinte szimpátiát a téma iránt.

Kérdéses az is, hogy mennyire befolyásolja majd őket abban, hogy racionálisan, elfogultság nélkül álljanak a kérdéshez.

Röviden: a könyv arra törekszik, hogy „elfogadást” hozzon az osztályterembe – magyarázzák a szerzők.

Az elmúlt néhány évben tanárokkal és fiatalokkal dolgoztam együtt, általános és középiskolákban is, és azt tapasztaltam, hogy a tanárok nagyon szívesen beszélnek ezekről a dolgokról, de gyakran nagyon idegesek a rossz szóhasználat miatt”

– mondta Mel Lane egykori tanítónő, a könyv társszerzője.

Elmondta, a könyv tele van kérdésekkel például a queer emberekről is, annak érdekében, hogy rá tudják venni a gyerekeket, hogy erről is beszéljenek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére