Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Andrew Garfield szerint biszexuálissá kellene átformálni a Pókember karakterét

888.hu

2021.11.12. 10:50

A színész azt állította, hogy korábban bocsánatkérésre kényszerítették azért az ötletéért, hogy Pókemberből nyíltan biszexuálist csináljanak. Szerinte ezt csupán azért kellett megtennie, hogy az általa homofóbnak és a bigottnak tartott személyek is elmenjenek megnézni a filmet.

 

Andrew Garfield, aki Peter Parkert alakította 2012-ben a Csodálatos Pókemberben, valamint 2014-ben a Csodálatos Pókember 2.-ben, mindezt a The Independentnek adott interjújában mondta el.

Ezután már nem ő alakította a képregényhőst; miután 2015-ben a Marvel Studios és a Sony megállapodást kötött a Pókember-karakter szerzői jogainak megosztásáról, a 2017-es Spiderman: Hazatérés című filmben már Tom Holland tűnt fel a mozivásznon.

Akkoriban Garfield azt nyilatkozta, hogy a film kedvéért keményebben dolgozott, mint valaha bármin, és nagyon büszke is volt erre, azonban nem érezte azt, hogy önmagát adná.

Az Entertainment Weekly felidézte 2013-as, azóta már eltávolított interjújában szereplő mondatait:

Volt egy interjú, amelyben azt mondtam: »Miért nem fedheti fel Peter a következő filmjében a biszexualitását? Miért ne lehetne MJ egy pasi?«”

Hozzátette, hogy ezen szavait követően bocsánatkérésre kötelezték. Érzése szerint azonban ezt azért kellett megtennie, hogy a „bigott és homofób” embereket is rávegyék arra, hogy megvásárolják a jegyet a filmre.

A PinkNews felidézte, hogy ezt követően többször is részletesen kifejtette, ő miként képzelné el a queer Pókembert. A Comic Book Resourcesnak adott interjújában elmondta:

„Amit a Pókemberrel kapcsolatban hiszek, az az, hogy neki mindenkit képviselnie kell: feketéket, fehéreket, kínaiakat, malajziaiakat, melegeket, heteroszexuálisokat, leszbikusokat, biszexuálisokat, transzneműeket.

Ő színvak. Vak a szexuális irányultságra, és ez az, ami miatt képviselni tud engem. Ő mindenkit megtestesít, az esélytelenebbeket és a kiközösítetteket is, akik olyan nagy fokú előítélettel szembesülnek, amit én mint középosztálybeli fehér ember nem is tudok igazán felfogni.”

 

Úgy véli, hogy amikor Stan Lee megalkotta Pókember karakterét, a srác egy olyan kiközösített számítógépes kockafej volt, aki nem tudta megszerezni a lányt, akit szeretett, azonban mára az ilyen személyek irányítják a világot. Így Peter Parker karaktere már nem tudja megfelelően képviselni a queer személyeket, ugyanis már nem tudja megjeleníteni a filmekben a számkivetett karaktert.

Nyilatkozatait követően Stan Lee végül elvetette Garfield ötletét, hogy a Pókemberből nyíltan biszexuális hőst csináljanak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére