Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában már a keresztény iskolákat támadják az LMBTQ-lobbisták

888.hu, V4NA

2021.07.26. 12:55

Pert indítottak az iskolák ellen egyes LMBTQ-hallgatók, ha pedig sikerrel járnak, számtalan diák eshet el attól a lehetőségtől, hogy vallása szerinti iskolában tanulhasson, ráadásul az iskolákat is a bezárás fenyegetné. Egy keresztény szervezet szerint a per egy hosszú távú stratégia egyik eszköze.

 

Keresztény főiskolák és egyetemek jelenlegi és volt LMBTQ-hallgatói indítottak csoportos keresetet az Egyesült Államokban

– írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Arra kérik az eugene-i kerületi bíróságot Oregon államban, hogy állapítsa meg: alkotmányellenes, hogy a vallási intézményekre nem vonatkozik a kilencedik cikkely szerinti emberi jogi törvény.

Megírták, hogy a kilencedik cikkely tiltja a nemi alapú megkülönböztetést minden olyan oktatási programban, amely szövetségi támogatásban részesül. A törvény azonban mentességet ad a vallási szervezetek által működtetett oktatási intézmények számára, ha a törvény alkalmazását nem tudják összehangolni az intézmény vallási tételeivel.

Ha az LMBTQ-csoport keresetének helyt adnak, az azt jelenti, hogy

a jövőben a diákok nem tudnak szövetségi pénzügyi támogatást felhasználni tanulmányaikhoz, így vagy másik iskolát kell keresniük, vagy többet kell fizetniük, vagy elesnek a továbbtanulás lehetőségétől.

 

Mark Lippelmann, az Alliance Defending Freedom szervezet tanácsosa szerint ha a perben a felperesek akarata érvényesül, annak katasztrofális következményei lehetnek az egyházi iskolák számára, és azok számára is, akik ilyen iskolában szeretnének tanulni.

Hozzátette, ha az LMBTQ-csoport eléri, amit szeretne, akkor egyetlen tanuló sem használhatja fel szövetségi ösztöndíját vagy diákhitelét egy olyan iskolában, ahol keresztény doktrínák alapján tanítanak nemi és szexuális erkölcsről. A beiratkozások számának csökkenése pedig az iskolák létét is veszélyezteti.

A hallgatói LMBTQ-csoport tagjai azért indították a pert, mert állításuk szerint a megnevezett 29 oktatási intézményben szorongást, depressziót és félelmet éreztek, amikor – egyébként saját döntésük alapján – ott tanultak.

A per kapcsán több keresztény szervezet is felszólalt. Todd Chasteen, a Samaritan’s Purse nevű szervezet alelnöke szerint

a per egy eszköze annak a hosszú távú célnak, hogy kialakítsák a narratívát, miszerint a keresztény főiskolák barátságtalanok, bigottak, és diszkriminálják az LMBTQ-közösséget”.

 

Mark Lippelmann kiemelte, hogy a keresztény iskolák hallgatóit nem szabad azért büntetni, mert olyan intézménybe akarnak járni, ahol széles körűen tanítanak vallási meggyőződésekről.

Mint fogalmazott,

megdöbbentő, amit a felperesek el akarnak érni: egy országos rendelkezést, amely megszüntetné a vallási védelmet a hívő emberek számára”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére