Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Álcivil jogvédők folyamatosan fiatalokat és diákokat érzékenyítenek LMBTQ-propagandával

Jog és Szabadság

2022.02.24. 07:00

Néhány napja került fel egy videó az Amnesty International Facebook oldalára, amelyben fiatalokat és diákokat szeretnének (továbbra) is LMBTQ-jogok tekintetében érzékenyíteni.

A Soros Györgyék által támogatott civil szervezetek tavaly sem maradtak adósok online programokkal, így a Facebookon élő videóban követhettük végig a magyar Amnesty International Magyarország, a Pride Budapest és a „Melegség és megismerés” közös kerekasztal-beszélgetését, melynek meghívott amerikai vendégei a GLSEN szervezet képviselője és egy melegségét nyíltan vállaló középiskolai diák voltak. A beszélgetést hirdető Facebook esemény felhívása a következő volt: „Te találkoztál az iskoládban LMBTQ-programokkal, előadásokkal? És ha nem, vajon miért nem? Magyarországon egyre több nehézségbe ütköznek azok a szervezetek, akik LMBTQ-előadásokat tartanak iskolákban. Ideális esetben hogyan kell működnie ezeknek a programoknak? Kik tartják meg ezeket az előadásokat, és milyen témákról esik szó? Ezen az online panelbeszélgetésen az egyesült államokbeli GLSEN osztja meg tapasztalatait hazai szervezetekkel.”

A beszélgetés címe „Hogyan érintsünk LMBTQ-témákat az iskolában?” volt, a Pride Academy keretében. Rögtön az elején le kell szögezzük, hogy a címadás rettentően kirekesztő, ugyanis hiányzik a sor végéről még pár betű, vagy legalább a számtalan további szexuális orientációra és nemi identitásra utaló „+” jel. A résztvevőket a moderátor arról faggatta, milyen programokkal, hogyan juthatnának be az iskolákba a civil szervezetek. Az amerikai vendégeket az általuk tapasztaltakról és stratégiákról is kérdezték. Amire azonban mi kíváncsiak voltunk, és ami miatt megnéztük az előadást – amelyet egyébként nem sokan követtek, egy időben a legtöbben 53-an nézték – az a magyar résztvevők mondandója volt. Ugyanitt jeleznénk, hogy aki azon aggódna, hogy nem hallott időben a beszélgetésről, ne tegye: egyrészt beszámolunk az elhangzottakról, másrészt pedig rém unalmas volt az egész, szörnyű angolsággal előadva (leszámítva Balázsy Pannát, de ő sokáig élt kint az USA-ban).

Rédei Dorottya a Melegség és megismerés program képviselőjeként elmondta, hogy Magyarországon nagyon nehéz helyzetben vannak az LMBT-oktatást az iskolákba vivő szervezetek, ugyanis csak meghívásos alapon mehetnek előadást tartani az intézményekbe, és kevés olyan igazgató van, aki engedélyezi az érzékenyítő programot. Éppen ezért a tanárok sokszor az iskola vezetőségét megkerülve lépnek velük kapcsolatba, és az oktatási intézményen kívüli helyszínre szervezik le a diákoknak a képzést. A legnagyobb problémának mégis azt tartja, hogy „Magyarországon genderellenes propaganda folyik”, méghozzá „a konzervatívok az egyház támogatásával kitalálták azt a képzetet, hogy a gender egy ideológia”. Mindezt szerinte azért, mert „egyes keresztény konzervatívok meg akarják védeni a gyermekeket”, és probléma, hogy szigorítanak a gyermekvédelmi szabályokon. A moderátor, Balázsy Panna kifejezte egyetértését, miszerint hazánkban egyre nehezebb a helyzet.

Rédei beszámolt a 2000-ben indult Melegség és megismerés programról is, amely egy érzékenyítő interaktív foglalkozás. Alapját hasonló amerikai képzések adták, ugyanis az egyik szervező, a Labrisz Leszbikus Egyesület három tagját meghívták képzésre az Egyesült Államokba. A másik szervezet a Szimpozion Egyesület, melynek alapítója és 2002 óta ügyvivője Virág Zsolt, aki nem mellesleg 2009 és 2012 között a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnökségi tagja volt. A Szimpozion egyik fő támogatója, ki nem találják: a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Arra a kérdésre, hogy miként reagálnak a diákok a programra, Rédei azt mondta: változó, de alapvetően sokkal nyitottabbak, mint 10 évvel ezelőtt, egyedül a foglalkozást megzavaró „szélsőjobboldaliakkal” van probléma. Amennyiben Olvasóinknak ismerősen cseng a Labrisz neve, azért lehet, mert ez a Soros által támogatott szervezet zavarta fel az állóvizet és indított el hatalmas lavinát a magyar közéletben tavaly nyáron a Meseország mindenkié című, kisgyermekeknek szánt érzékenyítő gender-mesekönyv kiadásával. Nem meglepő módon ezt a képzést is a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja.

Az Amnesty International Magyarország programjairól Beöthy Ádám számolt be, kihangsúlyozva, hogy nincsen kifejezetten LMBT-jogokkal kapcsolatos képzésük, csak emberi jogi foglalkozásokat tartanak, melyek keretén belül érintik a szexuális és nemi kisebbségeket is. Hozzászólásában kitért arra is, hogy hazánkban „őrült” a helyzet, például volt mersze az Országgyűlésnek az Alaptörvényben rögzíteni, hogy „az anya nő, az apa férfi”. A szervezeten belül ifjúsági aktivista csoportot működtetnek, valamint rendszeresen tartanak a fiataloknak nyári tábort is a képzéseken túl. Nemcsak a kiskorúakat célozza azonban az érzékenyítő programjuk, hanem a tanároknak is tartanak „felvilágosítást”. Az LMBT-kérdéseket leginkább az iskolai bántalmazásról (bullying), valamint a diszkriminációról, gyűlölet-bűncselekményekről és a sztereotípiákról szóló foglalkozásaikon érintik.

Külön érdekesség, hogy az iskolába való bejutás nehézségein lamentáló magyar civil szervezetek egy olyan amerikai szervezettől kértek tanácsokat, amely igencsak komoly botrányba keveredett. 2000-ben GLSEN (Gay, Lesbian and Straight Education Network) a Planned Parenthood abortuszklinika hálózattal közösen egy konferencián olyan műhelyfoglalkozást tartott 14–21 éves fiataloknak, melyen különböző szexuális praktikákat (inkább nem is írnánk le, ezen a linken olvashatnak az esetről) magyaráztak nekik. A workshopra kizárólag fiatalok mehettek, felnőttek nem. Egyszóval, remek partnert találtak maguknak...

2020-ban az országgyűlés módosította az Alaptörvény XVI. cikkének (1) bekezdését, beemelve, hogy „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”.

Fontos leszögezni, hogy ezt nem azért tették, hogy csorbítsák az LMBT-közösség jogait. A tolerancia ugyanis elfogadást jelent, nem a hagyományostól eltérő szexuális orientációk és nemi identitások promotálását és ünneplését. Hazánkban tilos a diszkrimináció minden fajtája, senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés azért, hogy kit szeret vagy milyen neműnek érzi magát. Mindenki szabadon élhet, ám a gyerekeket ebből ki kell hagyni. Semmi szükség arra, hogy az iskolában érzékenyítő kurzusokat tartsanak nekik, érzelmi fejlettségüknek nem megfelelő tartalmakkal találkozzanak. Éppen ezért a sorosista álcivilekkel és szövetségeseikkel ellentétben mi nem problémának látjuk, hogy nehéz – állításuk szerint szinte lehetetlen – bejutniuk az oktatási intézményekbe foglalkozásokat tartani, hanem nagyon is helyesnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére