Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akár 14 évesen is lehet nemet váltani Spanyolországban 

888.hu

2021.06.24. 13:30

Ha az új jogszabály életbe lép, nem lesz szükség orvosi jelentésekre, tanúkra vagy bizonyítékokra ahhoz, hogy 14 éves kortól bárki módosítsa a nemét.

 

A tervezet alapján ha valaki elmúlt 14 éves, és transzneműnek érzi magát, elég kitöltenie egy papírt és három hónapot várnia ahhoz, hogy nemátalakító műtéten eshessen át. Ezzel a spanyol törvényhozásnak az a célja, hogy minél egyszerűbben lehessen nemátalakító műtétet kérvényezni, így elősegítve a tényleges egyenlőséget a nemi identitások között.

De ezzel sincsenek teljesen megelégedve a LMBTQ-szervezetek, mert szerintük még lejjebb kellene vinni a korhatárt.

Az LMBTQ-csoportok arra kérték a spanyol törvényhozást, hogy ne 14 éves kortól, hanem már 12 év alatt is lehessen nemváltó műtétet kérvényezni.

A Leszbikusok, Melegek, Transzszexuálisok és Biszexuálisok Állami Szövetségének (FELGTB) elnöke, Uge Sangil örömmel fogadta a törvénytervezetet, majd hozzátette, hogy

Spanyolországnak mércévé kell válnia Európa számára a nemi önrendelkezés kérdésében”

– írta meg az El Mundo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére