Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Notre-Dame is a woke-ideológia áldozatává válhat

888.hu

2021.11.29. 15:10

A 2019-es tűzvészben megsérült katedrális külsejét az eredetinek megfelelően állítanák helyre, a belső tér viszont bizarr átalakítás áldozata lehet.

 

A kiszivárgott információk szerint az eredeti szobrokat, gyóntatószékeket és oltárokat eltávolítanák, a falakat modern festményekkel díszítenék, és az egészet hang- és fényeffektusokkal dobnák fel. Úgy vélik, az összhatás egyfajta „érzelmi teret” generálna. Egyfajta „felfedezőösvényt” rendeznének be, amelynek kis tematikus kápolnák volnának az állomásai. Ezekben a Távol-Kelet és Afrika lenne a fő téma, míg a nyugati világ teljesen háttérbe szorulna. Az utolsó kápolnát pedig a „megbékélt teremtésnek” szentelnék, ez a gyakorlatban csak a környezetvédelemre reflektálna.

Így a Notre-Dame, a gótikus katedrális woke-kiállítássá válhat, amelynek egyetlen üzenete, hogy a keresztényekkel ezt is meg lehet csinálni.

Lám, a felvilágosultak így bánnak kulturális örökségükkel.

Egy páriszi építész, Maurice Culot ekként nyilatkozott a kiszivárgott tervekről:

Olyan, mintha a Disney lépne be a Notre-Dame-ba. Amit a Notre-Dame-mal akarnak csinálni, azt sosem mernék a westminsteri apátsággal vagy a római Szent Péter-bazilikával. Ez egyfajta vidámpark, amely a hely nagyszerűségét tekintve gyerekes és triviális.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére