Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

Woke-figyelő

2021.10.21. 17:20

A sokszínűségi kvótákról kérdezték a diákok véleményét, akiknek többsége szerint ezek az előírások felettébb fontosak a munkahelyi és egyetemi felvételinél – ez nem is meglepő, hiszen ez az elv beleillik a haladó gondolkodásba. Amikor azonban a sportra terelődött szó, ott már nem akartak sokszínűségi kvótákat, mert ott szerintük a képességek alapján kell kiválasztani az embereket. Akkor most hogy is van ez?

 

Több diákhoz is odament a Floridai Egyetem meccsnapján a Campus Reform riportere, hogy megkérdezze a véleményüket a sokszínűségi kvótákról – azokról az előírásokról, amelyek szerint meg kellene határozni, hogy egy adott munkahelyen vagy egyetemen milyen arányban legyenek képviselve a különböző etnikumokhoz vagy nemekhez tartozó emberek.

A válaszok meglepőek voltak, ugyanis míg az egyik helyzetben a fiatalok támogatnák a kvótákat, a másikban egyáltalán nem.

A Campus Reform riportere azt kérdezte a diákoktól, hogy támogatják-e a sokszínűségi kvótákat a munkahelyi és egyetemi felvételi folyamatoknál. Erre a legtöbben igennel válaszoltak, nem meglepő módon, hiszen a haladó woke-gondolkodás egyik eleme a sokszínűség elérése, akár még a szakmai szempontok háttérbe szorulása árán is. A diákok között volt, aki azzal érvelt, hogy ő maga hispán családból származik, és első generációs egyetemista, ezért fontos számára a sokszínűségi kvóta. Mások is szükségesnek találták a kvótákat, és olyan is volt, aki azt mondta, hogy minden egyes területen nagyobb sokszínűséget kellene elérni.

A fordulat ezután következett, a riporter ugyanis megkérdezte a diákoktól, hogy akkor a sportcsapatok esetében is szükségesnek tartják-e a sokszínűségi kvótákat. Erre viszont merőben más választ adtak a fiatalok, többségük ugyanis azt mondta, hogy

a sportok terén már egyáltalán nem támogatnák azokat.

Ezen a ponton felmerül az emberben, hogy akkor most hogy is van ez? Az egyik területen kellenek a kvóták, a másikon viszont nem szabad azok alapján dönteni?

Az egyik diák azt mondta, hogy az egyetemi sportoknál az a fontos, hogy a legjobb emberek kerüljenek be a csapatba. Éppen ezért nem gondolja, hogy arra kellene összpontosítani, hogy milyen etnikumú és bőrszínű embereket válasszanak be. Egy másik fiatal szerint nem lenne sok értelmük a sokszínűségi kvótáknak a sportban, oda inkább a képességek alapján kell beválasztani az embereket. A válaszaik tehát kettősséget mutattak. A jelek szerint egyes területeken, így például a munkahelyek esetében a woke-ideológiát igyekeznek követni, de ha a sportról van szó, már nehezebben fogadják be az értelmetlen elveket.

Az idén egyébként több cég is bejelentette, hogy alkalmazni fogják a sokszínűségi kvótát. A United Airlines amerikai légitársaság azt tervezi, hogy 2030-ig ötezer új pilótát képez ki az akadémiáján, akiknek a tervek szerint legalább a fele pedig nő vagy színes bőrű személy lesz. A cég álláspontja szerint a pilótafülkéiknek is tükrözniük kell a repülőgép utasainak sokféleségét. A Wells Fargo bank ugyancsak azt a célt tűzte ki, hogy a vezetésben 12 százalékra növeli az afroamerikaiak számát, a Delta Airlines pedig azt akarja elérni, hogy 2025-re a tisztjeinek és igazgatóinak 14 százaléka afroamerikai legyen.

A fő probléma ezekkel az eljárásokkal a diszkrimináció. Hiszen azzal, hogy egy vállalat előnyben akar részesíteni egy adott csoportot, diszkriminálja a többieket – ezzel pedig éppen azt valósítja meg, ami ellen állítólag küzdeni akar. Veszélyes precedenst is teremthet ez a gyakorlat, hiszen azt mutatja, hogy az embereket nem a képességeik alapján választják ki, hanem egyszerűen a bőrszínük vagy a nemük alapján. Ebben a versenyben pedig a jelenlegi ideológiák szerint egyértelműen a fehér emberek maradnak alul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyar segítség Afrikában

Magyar segítség Afrikában

A gyarmatosító nyugat-európai országok a mai napig nem nőtték ki birodalmi felsőbbrendűségüket. Egyszerűen nem értik, hogyan tudnának valódi segítséget nyújtani Afrikában. Elutaztam Kenyába, hogy magam győződjek meg a magyar példa sikeréről.

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Döntött az Országgyűlés a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről.

Megválasztották az első transznemű képviselőt

Emilia Schneider 2022 márciusában teszi le a képviselői esküt – a politikai korrektség jegyében –, és reméli, hogy határozottan tudja majd képviselni a nők és az LMBTQ-közösség jogait.

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

Egyre gyakoribbá válnak az iskolákban a genderideológiáról szóló előadások és ezzel a gyerekek érzékenyítése. A téma már a brit parlamentben is terítékre került, ahol egy képviselőnő számolt be az ideológia radikális terjedéséről, azt követően pedig számos szülő is megkereste, hogy aggodalmának adjon hangot.

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63.-at – , amellyel manapság a főváros házal – írja az Origo.

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját Petr Fialának a Cseh Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezése alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére