Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

Woke-figyelő

2021.10.21. 17:20

A sokszínűségi kvótákról kérdezték a diákok véleményét, akiknek többsége szerint ezek az előírások felettébb fontosak a munkahelyi és egyetemi felvételinél – ez nem is meglepő, hiszen ez az elv beleillik a haladó gondolkodásba. Amikor azonban a sportra terelődött szó, ott már nem akartak sokszínűségi kvótákat, mert ott szerintük a képességek alapján kell kiválasztani az embereket. Akkor most hogy is van ez?

 

Több diákhoz is odament a Floridai Egyetem meccsnapján a Campus Reform riportere, hogy megkérdezze a véleményüket a sokszínűségi kvótákról – azokról az előírásokról, amelyek szerint meg kellene határozni, hogy egy adott munkahelyen vagy egyetemen milyen arányban legyenek képviselve a különböző etnikumokhoz vagy nemekhez tartozó emberek.

A válaszok meglepőek voltak, ugyanis míg az egyik helyzetben a fiatalok támogatnák a kvótákat, a másikban egyáltalán nem.

A Campus Reform riportere azt kérdezte a diákoktól, hogy támogatják-e a sokszínűségi kvótákat a munkahelyi és egyetemi felvételi folyamatoknál. Erre a legtöbben igennel válaszoltak, nem meglepő módon, hiszen a haladó woke-gondolkodás egyik eleme a sokszínűség elérése, akár még a szakmai szempontok háttérbe szorulása árán is. A diákok között volt, aki azzal érvelt, hogy ő maga hispán családból származik, és első generációs egyetemista, ezért fontos számára a sokszínűségi kvóta. Mások is szükségesnek találták a kvótákat, és olyan is volt, aki azt mondta, hogy minden egyes területen nagyobb sokszínűséget kellene elérni.

A fordulat ezután következett, a riporter ugyanis megkérdezte a diákoktól, hogy akkor a sportcsapatok esetében is szükségesnek tartják-e a sokszínűségi kvótákat. Erre viszont merőben más választ adtak a fiatalok, többségük ugyanis azt mondta, hogy

a sportok terén már egyáltalán nem támogatnák azokat.

Ezen a ponton felmerül az emberben, hogy akkor most hogy is van ez? Az egyik területen kellenek a kvóták, a másikon viszont nem szabad azok alapján dönteni?

Az egyik diák azt mondta, hogy az egyetemi sportoknál az a fontos, hogy a legjobb emberek kerüljenek be a csapatba. Éppen ezért nem gondolja, hogy arra kellene összpontosítani, hogy milyen etnikumú és bőrszínű embereket válasszanak be. Egy másik fiatal szerint nem lenne sok értelmük a sokszínűségi kvótáknak a sportban, oda inkább a képességek alapján kell beválasztani az embereket. A válaszaik tehát kettősséget mutattak. A jelek szerint egyes területeken, így például a munkahelyek esetében a woke-ideológiát igyekeznek követni, de ha a sportról van szó, már nehezebben fogadják be az értelmetlen elveket.

Az idén egyébként több cég is bejelentette, hogy alkalmazni fogják a sokszínűségi kvótát. A United Airlines amerikai légitársaság azt tervezi, hogy 2030-ig ötezer új pilótát képez ki az akadémiáján, akiknek a tervek szerint legalább a fele pedig nő vagy színes bőrű személy lesz. A cég álláspontja szerint a pilótafülkéiknek is tükrözniük kell a repülőgép utasainak sokféleségét. A Wells Fargo bank ugyancsak azt a célt tűzte ki, hogy a vezetésben 12 százalékra növeli az afroamerikaiak számát, a Delta Airlines pedig azt akarja elérni, hogy 2025-re a tisztjeinek és igazgatóinak 14 százaléka afroamerikai legyen.

A fő probléma ezekkel az eljárásokkal a diszkrimináció. Hiszen azzal, hogy egy vállalat előnyben akar részesíteni egy adott csoportot, diszkriminálja a többieket – ezzel pedig éppen azt valósítja meg, ami ellen állítólag küzdeni akar. Veszélyes precedenst is teremthet ez a gyakorlat, hiszen azt mutatja, hogy az embereket nem a képességeik alapján választják ki, hanem egyszerűen a bőrszínük vagy a nemük alapján. Ebben a versenyben pedig a jelenlegi ideológiák szerint egyértelműen a fehér emberek maradnak alul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Napi izgalmak, Varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, Varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére