Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A WHO átnevezi a majomhimlőt, mert szerintük kirekesztő

888.hu

2022.08.15. 12:00

A majomhimlő eddig aránytalanul nagy mértékben érintette a meleg férfiakat, ugyanakkor a szakértők figyelmeztettek: bárki elkaphatja a fertőzést.

 

A WHO közölte, hogy a döntést egy „globális szakértőkből” álló csoporttal való találkozó után hozták meg.

A szervezet szerint a majomhimlő betegség átnevezésének célja, hogy
„elkerüljék a kulturális, társadalmi, nemzeti, regionális, szakmai vagy etnikai csoportok megsértését, és minimalizálják a kereskedelemre, utazásra, turizmusra vagy állatjólétre gyakorolt negatív hatásokat”.

A majomhimlő új elnevezései „azonnal hatályba lépnek”. Az ügynökség bejelentette továbbá, hogy fórumot is nyit a nyilvánosság számára, hogy javaslatot tegyen a betegség új elnevezéseire – jelentette az Associated Press. Azonban azt már nem tudni, hogy a majomhimlőt hivatalosan mikor fogják átnevezni.

 

 

A májusban kezdődött járvány kezdete óta eddig csaknem 32 ezer majomhimlős esetet azonosítottak világszerte. A WHO júliusban a majomhimlőt nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította.

 

A majomhimlő átnevezéséről szóló döntés azután született, hogy júniusban egy tudóscsoport új név „gyors” elfogadását javasolta a betegséggel kapcsolatos az afrikai-ellenes megbélyegzés és rasszizmus leküzdése érdekében. A tudósok szerint a jelenlegi járványt nem szabad Afrikához kötni, mert az ilyen összefüggések „diszkriminatívak és megbélyegzőek” lehetnek.

 

A majomhimlő eddig aránytalanul nagy mértékben érintette a meleg férfiakat, bár egészségügyi szakértők hangsúlyozták, hogy bárki elkaphatja a majomhimlőt, és óva intettek a „homofób és rasszista sztereotípiák” használatától.

A CDC szerint a tudósok még vizsgálják, hogy a majomhimlő „terjedhet-e ondóval, hüvelyi folyadékkal, vizelettel vagy akár ürülékkel”.

A közegészségügyi tisztviselők azonban úgy tudják, hogy a vírus szoros, személyes – gyakran bőrről bőrre történő – érintkezés útján is terjedhet. Ez magában foglalhatja a majomhimlős kiütésekkel vagy hegekkel való közvetlen érintkezést; tárgyak, szövetek és felületek érintését; valamint a légúti váladékkal való érintkezést.

 

A Biden-kormányzat ígéretet tett arra, hogy a növekvő járványra adott válaszlépések során biztosítani fogja az LMBTQ-emberek „tiszteletét és meghallgatását”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Zelenszkij: Kijev NATO-tagságért folyamodik

Azt mondja de facto már végigjárták a NATO-ba vezető utat.

Pénz, paripa, fegyver – minden külföldről érkezett a baloldal kampányába

Pénz, paripa, fegyver – minden külföldről érkezett a baloldal kampányába

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzőjének írása a 888-on!

A kormány nem fogja támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciókat

A kormány nem fogja támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciós javaslatokat, így az európai uniós gázársapka bevezetését sem, amely azonban egyelőre le is került a napirendről – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.

Ha beüt a krach, a mobilodtól is elköszönhetsz

Ha beüt a krach, a mobilodtól is elköszönhetsz

A mobilhálózatokat is érinteni fogják az áramkimaradások.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére