Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A transzlobbi nyomulására a Marks and Spencernél feltüntetik a személyes névmásokat a kitűzőkön

888.hu

2021.11.09. 10:40

A londoni székhelyű multinacionális vállalat célja, hogy a továbbiakban az ügyfelek is tudják, hogyan illendő megszólítani az alkalmazottakat.

 

A cég közölte, hogy az ötlet a munkatársaktól jött, akik a továbbiakban a munkahelyükön is szeretnék megjeleníteni a megfelelő személyes névmásukat. Az Egyesült Királyságban az M&S üzleteiben és irodáiban dolgozó alkalmazottaknak pedig mostantól már lehetőségük van ezeket feltüntetni a nevük mellett a kitűzőiken is.

 

Egy csodálatos kezdeményezés, amelyet Morgen Kane kollégánk nyújtott be a Suggest to Steve nevű programunkhoz, ezzel közösen folytatva egy befogadóbb jövő építését”

– közölte az M&S a LinkedInen.

David Parke, az M&S Food PR-menedzsere büszkén mutatta be saját kitűzőjét, mondván, hogy ez „elősegített néhány időszerű beszélgetést elindítani a nemi identitásról és a nem bináris tapasztalatokról”.

 

Sokan már szerepeltetjük személyes névmásainkat az e-mail-aláírásainkban, de amikor beszélgetünk az emberekkel, az mindenki számára hasznos, ha tudja, a másik fél hogyan szeretné, hogy megszólítsuk, elkerülve a félreértéseket, hogy mindenki jól érezze magát”

– jelentette ki.

A PinkNews szerint a transzneműek körében nagyobb az öngyilkossági hajlam, mit a ciszneműek között, tanulmányokra hivatkozva pedig megírták: a kitűzőkön a helyes név és névmás feltüntetésével ugyanarra a szintre csökkenthető köreikben a szorongás, a depresszió és az öngyilkossági gondolatok aránya. A névmásokat megjelenítő ciszneműek pedig ezzel jelezhetik: tiszteletben tartják a transzneműek identitását.

Nagyszerű, hogy az M&S megteszi ezeket a lépéseket az LMBT+-kollégák támogatására és ünneplésére”

– mondta Parke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére