Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A TikTokon népszerűsíti egy német vállalkozó a hidzsábot

888.hu

2021.08.18. 17:35

Ártatlannak tűnő videókon keresztül népszerűsíti a hidzsábot és a muszlim vallást egy vállalkozó Ausztriában és Németországban. A sikeresség érdekében nemcsak üzletet nyitott, hanem még a TikTokra is felregisztrált, ahol lenge ruházatot viselő lányokat öltöztetnek be.

 

A Hijabi nevezetű német cég internetes webáruházban jutányos áron, mindössze 15-40 euróért árul muszlim fejkendőket, kimonókat és kiegészítőket.

Vállalkozása reklámozásképp felregisztrált a TikTok-ra, ahol különféle videókat oszt meg. Például a turisták által népszerű német sétálóutcákban szólítanak le lenge, nyári öltözetet viselő lányokat, majd hidzsábot adnak rájuk.

@hijabiofficialIhr findet unsere modest #fashion bei uns im Onlineshop, Link im Profil ? #beauty #mode #hijab #abaya♬ Originalton – hijabiofficial

A Hijabi Transformation néven futó videókat több százezer ember követi, továbbá rendkívüli népszerűségnek örvend a radikális muszlim közösségekben is.

A videók alá kommentelő férfiak nem győzik hangsúlyozni: mennyivel szebbek és csinosabbak így a nők.

@hijabiofficialWenn euch die Kleidung im Video gefällt schaut in unserem Onlineshop im Profil nach. ##shop ##hijab ##mode ##style ##beauty ##abaya♬ Liyakun Yawmuka – Nasheed

A hidzsáb muszlim nők fejét és dekoltázsát takaró fátyol, amit általában nyilvános helyekre vesznek föl. Az iszlámban ugyanakkor több jelentése is van a hidzsábnak: szerénységet, titoktartást és erkölcsösséget jelent.

Annak ellenére, hogy ártalmatlannak és jópofának tűnnek ezek a videók, komoly veszélyeket rejthetnek magukban.

A TikTok-ot nagyon sok gyermek és tinédzser használja. Ezek a fiatalok még nem rendelkeznek elég ismerettel ahhoz, hogy egy tartalom hitelességét, vagy jelentését helyesen megtudják ítélni. Ráadásul az ártatlan öltöztetős, vagy ismeretterjesztő videók mellett fellelhetünk radikálisabb tartalmakat is, amelyek például idealizálják a kényszerházasságot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére