Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A színek tanulása közben érzékenyítik az óvodásokat

888.hu, V4NA

2021.08.02. 15:00

Már az egyik legalapvetőbb tanulási folyamat során is befolyásolná a gyerekeket a genderlobbi. A színeket is úgy tanítanák nekik, hogy azokat még véletlenül se kössék a klasszikus, hagyományos felfogáshoz.

 

A kisgyerekeknek szóló kemény lapos könyvben a színekről tanulhatnak a kicsik, persze a Pride-zászló árnyalatain végigvezetve őket. A színekhez kapcsolódó sztereotípiákkal is igyekszik leszámolni a szerző, amit már a kiadvány címe, a „Pink is for boys” (A rózsaszín a fiúknak való) is érzékeltet.

Egy a Psychology Todayen megjelent írás szerint a gyermekek fejlődése szempontjából kiemelt szerepük van a színeknek, különösen az agy korai fejlődése során, de az óvodáskorúak is különösen érzékenyek azokra. Látható tehát, hogy a genderlobbi már a legalapvetőbb tanulási folyamat során is igyekszik befolyásolni a gyerekeket azzal, hogy még a legegyszerűbb dolgokat is, mint amilyenek a színek, a hagyományostól eltérően mutatja be.

A könyvben a klasszikusan „lányos” színekhez kapcsolódó illusztrációkon fiúk is szerepelnek, és fordítva, a „fiús” színeknél lányok vannak a középpontban, a rajzokon pedig olyan szituációkat is láthatunk, ahol a hagyományos nemi szerepek felcserélődnek.

A könyvben egyébként többször megjelenik egy szereplő, akiről nem lehet eldönteni, hogy fiú vagy lány, vagyis nem bináris nemű.

A mű végén az összes karakter kézen fogva felvonul egy szivárvány alatt. A képhez azt a mondatot fűzték hozzá: „And all the colors are for everyone”, ami annyit tesz, hogy „és minden szín mindenkié”.

Ahogy már írtunk róla, korábban is volt rá példa, hogy kisgyerekekbe akarták belesulykolni az elfogadást a Pride-zászló színein keresztül. A Pride-hónap alkalmával egy népszerű drag queennel és baloldali aktivistával közösen készített videót a Nickelodeon gyermekcsatorna, ahol Nina West a Pride-ról és a szivárványzászlóról énekelt a gyerekeknek.

A Pride Song videójában egy drag queen a melegbüszkeség zászlajának színeit magyarázza el egy dalban, amelyet reklámként levetítettek a Nickelodeon csatornán, illetve online is elérhetővé tettek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére