Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svédek be is tiltanák, meg nem is a többnejűséget

888.hu

2021.04.12. 13:00

Kiskapuk itt-ott.

 

Bár Svédországban alapesetben a többnejűség tiltott, a kérdés mégis előtérbe került a 2015-ös migrációs válságot követően, ugyanis volt példa arra, hogy többek között a Közel-Keletről több feleséggel rendelkező bevándorlók érkeztek az országba.

Természetesen a megfelelően érzékenyített svédek már korábban is felszólaltak a gyakorlat mellett. 2017-ben például egy holland dokumentumfilmben egy migránsokkal foglalkozó svéd nő mutatott be egy férfit, akinek két felesége volt, és fél tucat gyereke.

Most a svéd kormány törvényben akarja megtiltani azt, hogy elismerjék a külföldön kötött poligám házasságokat, azonban kiskapukat hagynának, így bizonyos kivételekkel el lehetne fogadtatni azokat.

Robert Hannah, a Liberálisok párt képviselője kritizálta a törvényjavaslatot, kijelentve: bár azt úgy hirdetik, hogy be akarja tiltani a poligám házasságokat, mégis nyitva hagyják az ajtót a kivételek előtt.

A parlament egyértelműen kijelentette, hogy nem szabad a poligámiát elismerni Svédországban. Ennek ellenére a kormánynak most van egy törvényjavaslata, amely bizonyos esetekben elismeri a többnejűséget – mondta Hannah, majd feltette a kérdést Morgan Johansson igazságügyi miniszternek: „Rendben van-e, ha a »patriarchális« férfiaknak több feleségük van?”

Emlékeztetett arra is, hogy három évvel ezelőtt a szociáldemokraták és a zöldek is úgy gondolták, hogy a többnejűséget teljesen meg kell szüntetni. Most viszont megfordultak, és úgy gondolják, hogy rendben van, ha a férfiaknak kivételes esetekben több feleségük lehet.

A svéd kormány honlapján a törvényjavaslat leírása kimondja, hogy „a kormány általános tilalmat javasol a külföldi törvények alapján kötött többnejűség elismerésére”.

„A tilalom alóli mentesség csak akkor lehetséges, ha kivételes okok állnak fenn” – olvasható az összefoglalóben, de nem részletezik, hogy melyek azok a kivételes okok.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A kultúrbal módszertana: Anakronisztikus történelem szemlétlet

A kultúrbal módszertana: Anakronisztikus történelem szemlétlet

Az utóbbi időben komoly támadások kereszttűzbe került a klasszikus kultúra több eleme is. A támadások zászlóvivői rendszerint arra hivatkozva dobják, vagy dobnák ki az eddigi irodalmi-filmes kánonokból az ikonikus műveket, hogy azokat mai ideológiájuknak vagy értékrendjüknek megfelelőnek találják-e. De mi is ezzel a baj?

Hosszú Katinka újabb aranyérmével megelőzte Cseh Lászlót az Eb-rangsorban

Soha rosszabb Eb-rajtot! A vegyes számokban szinte verhetetlen Hosszú Katinka újra odatette magát, tovább gyarapította eddig sem szegényes érmegyűjteményét, miután a a budapesti vizes Európa-bajnokságon 400 méter vegyesen nyert. Ráadásul az eleddig nem igazán reflektorfényben lévő, 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória holtversenyben ezüstérmes lett.

Karácsony nem válaszol angol kérdésekre, ha nincs ott a tolmácsa

Karácsony nem válaszol angol kérdésekre, ha nincs ott a tolmácsa

A főpolgármestert ismét angolul kérdezték, de csak hallgatás és a helyszín pánikszerű elhagyása volt a válasz.

Világnap a homofóbok ellen, kemény vélemény Nyírtassról, egy soha nem volt doktori

Világnap a homofóbok ellen, kemény vélemény Nyírtassról, egy soha nem volt doktori

Hétfőre virradóan újabb részletekkel gazdagodott az a tudásunk is hogy miért olyan jó a „másság”. Eközben a Nyírtassiak is hallatták a hangjukat. Karácsony pedig sokadszorra is belefut a ténybe, hogy ő nem doktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére