Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Skót Egyház elszakadna a házasság bibliai értelmezésétől

888.hu

2021.05.24. 13:20

A papok szövegéből kivenné a férj és feleség szavakat a Skót Egyház jogi kérdések bizottsága, hogy az új nyelvezettel lehetőség legyen az azonos nemű párok megáldására is – számol be a a V4NA hírügynökség.

Az erre irányuló tervezetet három éve kezdte el írni az egyház jogi bizottsága a klérus vezetői többségének egyetértésével. Ezzel az a céljuk, hogy LMBTQ-barátabb legyen az egyház.

Most még így hangzik a házasság kötés szövege a skótoknál:

„a felek szövetséget kötnek arra, hogy férjként és feleségként tekintenek egymásra, amíg a halál el nem választ. Hatalmamnál fogva, férjnek, és feleségnek nyilvánítalak benneteket”.

Ha a tervezetet a közgyűlés és a hívek is elfogadják, akkor a fenti szöveg szöveg módosul a jövőben erre:

„a felek szövetséget kötnek arra, hogy házasok lesznek, amíg a halál el nem választ”.

 

A Keresztény Intézet szerint ez az intézkedés radikális lenne és ha valóban eltávolítják a férj és feleség szavakat akkor megölik a házasságkötés jellegét.

Az egyház néhány tagja szerint azonban, ez a rendelkezés a továbbiakban hátrányosan érintené azokat, akik a bibliai normák alapján definiálják a házasságot

-írja az ügyről a V4NA hírügynökség.

A kérdés csak az, hogy az egyház vezetői mi alapján akarják vezetni az egyházat, ha már nem a bibliai normák a legfontosabbak. Innentől majd az LMBTQ-lobbi kinyilatkoztatásai lesznek az iránymutatóak a vallási kérdésekben?!

Ezek után a jövőben valószínűleg nagyobb nyomást fog helyezni a klérus azon tagjaira a mainstream, média meg egy csomó szivárvány szervezet, akik nem adnának áldást az egynemű párok együttélésére.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére