Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rasszizmussal és az elnyomással foglalkoznak a mentális egészséggel kapcsolatos programban

Woke-figyelő

2021.11.07. 17:50

Az érzékenyítés teljes erővel pörög az egyetemeken, mindenféle ürügy mögé bújva. Most például azt tudhatjuk meg, hogy a mentális egészség összefügg a rasszizmussal, erre pedig megoldásként egy olyan programot ajánlanak, ami a mikroagressziókkal és az elnyomással foglalkozik.

 

Az utóbbi időben kiemelt figyelmet fordítanak az egyetemeken a diákok mentális egészségére – bár a hírek a legtöbb esetben a woke ideológiát követő diákok egészségéről és a woke elvekről szólnak, a jobboldali fiatalok nem élveznek akkora figyelmet. A Washingtoni Egyetemen pedig az a döntés született nemrég, hogy kiterjesztik a mentális egészséggel és jóléttel kapcsolatos programot, hogy annak keretében véget vessenek a rasszizmusnak és küzdjenek a mikroagressziók ellen.

Az egyetemi program már hat éve létezik, és a kezdetektől fogva arról szól, hogy a diákok hogyan tudnak megküzdeni a különböző stresszekkel, így például a kudarccal. A Resilience Lab nevet viselő programnak 2019-ben lett új vezetője, azóta pedig egyre több figyelmet szentelnek a méltányosságnak és az ellenállásnak. A Resilience Lab vezetője Megan Kennedy, aki szerint a mentális egészség és a rasszizmus lényegében kéz a kézben jár. Éppen emiatt a program keretében azzal foglalkoznak, hogy felismerjék az elnyomó és rasszista rendszereket, és kritikusan megvizsgálják, miért is van olyan rendszer, ami ennyi stresszt okoz.

Az egyik vizsgált téma a mikroagressziók elleni küzdelem. A mikroagresszió alatt a program az olyan mindennapos verbális és viselkedési módokat érti, amik szándékosan vagy sem, de derogáló és negatív rasszista sértésekkel illetnek egyes csoportokat. A Washington Egyetem tájékoztatója szerint ezek a migroagressziók bárkit érhetnek, és valójában az emberek mind úgy szocializálódtak, hogy elkövessék ezeket a hibákat – még akkor is, ha egyébként jó szándékkal teszik.

Hogy az egyetem segítse az embereket a woke ideológia megértésében, felsorolt néhány általános típust a mikroagressziók esetében. Ilyen például a faji valóság tagadása, a feltételezés, hogy a többiek olyanok, mint mi, és az is, ha valakiről a kinézete alapján azt feltételezzük, hogy külföldi vagy nem beszéli jól az angol nyelvet.

A Resilience Lab is kiadott egy tájékoztatót a dolgozóknak, hogy segítsenek nekik kiigazodni a mentális egészség és a rasszizmus kapcsolata között. Ebből azt tanulhatják meg a nem eléggé felvilágosult emberek, hogy hogyan támogassák a diákokat, valamint felsorolják, hogy milyen praktikákat sajátíthatnak el a tanárok, hogy küzdjenek a mikroagressziók ellen. Kiemelt figyelmet szentelnek még a sztereotípiáknak, az elfogultságnak, a méltányosságnak és az intézményes elnyomásnak is.

A woke ideológiát követő, mentális egészséggel foglalkozó programnak ráadásul komoly pénzügyi háttere is van. Raline Joseph, az egyetem méltányossággal, igazságossággal és tanulmányi ügyekkel foglalkozó részlegének vezetője vezeti a közreműködést a Resilience Lab, valamint a kommunikációval, különbözőséggel és méltányossággal foglalkozó központ között. Ehhez a The Mind & Life Institute szervezetétől 15 ezer dollárt használnak fel, hogy együttműködjenek olyan projekteken, amelyek a faji fáradtsággal és a mindennapi elnyomással foglalkoznak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére