Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rasszizmussal és az elnyomással foglalkoznak a mentális egészséggel kapcsolatos programban

Woke-figyelő

2021.11.07. 17:50

Az érzékenyítés teljes erővel pörög az egyetemeken, mindenféle ürügy mögé bújva. Most például azt tudhatjuk meg, hogy a mentális egészség összefügg a rasszizmussal, erre pedig megoldásként egy olyan programot ajánlanak, ami a mikroagressziókkal és az elnyomással foglalkozik.

 

Az utóbbi időben kiemelt figyelmet fordítanak az egyetemeken a diákok mentális egészségére – bár a hírek a legtöbb esetben a woke ideológiát követő diákok egészségéről és a woke elvekről szólnak, a jobboldali fiatalok nem élveznek akkora figyelmet. A Washingtoni Egyetemen pedig az a döntés született nemrég, hogy kiterjesztik a mentális egészséggel és jóléttel kapcsolatos programot, hogy annak keretében véget vessenek a rasszizmusnak és küzdjenek a mikroagressziók ellen.

Az egyetemi program már hat éve létezik, és a kezdetektől fogva arról szól, hogy a diákok hogyan tudnak megküzdeni a különböző stresszekkel, így például a kudarccal. A Resilience Lab nevet viselő programnak 2019-ben lett új vezetője, azóta pedig egyre több figyelmet szentelnek a méltányosságnak és az ellenállásnak. A Resilience Lab vezetője Megan Kennedy, aki szerint a mentális egészség és a rasszizmus lényegében kéz a kézben jár. Éppen emiatt a program keretében azzal foglalkoznak, hogy felismerjék az elnyomó és rasszista rendszereket, és kritikusan megvizsgálják, miért is van olyan rendszer, ami ennyi stresszt okoz.

Az egyik vizsgált téma a mikroagressziók elleni küzdelem. A mikroagresszió alatt a program az olyan mindennapos verbális és viselkedési módokat érti, amik szándékosan vagy sem, de derogáló és negatív rasszista sértésekkel illetnek egyes csoportokat. A Washington Egyetem tájékoztatója szerint ezek a migroagressziók bárkit érhetnek, és valójában az emberek mind úgy szocializálódtak, hogy elkövessék ezeket a hibákat – még akkor is, ha egyébként jó szándékkal teszik.

Hogy az egyetem segítse az embereket a woke ideológia megértésében, felsorolt néhány általános típust a mikroagressziók esetében. Ilyen például a faji valóság tagadása, a feltételezés, hogy a többiek olyanok, mint mi, és az is, ha valakiről a kinézete alapján azt feltételezzük, hogy külföldi vagy nem beszéli jól az angol nyelvet.

A Resilience Lab is kiadott egy tájékoztatót a dolgozóknak, hogy segítsenek nekik kiigazodni a mentális egészség és a rasszizmus kapcsolata között. Ebből azt tanulhatják meg a nem eléggé felvilágosult emberek, hogy hogyan támogassák a diákokat, valamint felsorolják, hogy milyen praktikákat sajátíthatnak el a tanárok, hogy küzdjenek a mikroagressziók ellen. Kiemelt figyelmet szentelnek még a sztereotípiáknak, az elfogultságnak, a méltányosságnak és az intézményes elnyomásnak is.

A woke ideológiát követő, mentális egészséggel foglalkozó programnak ráadásul komoly pénzügyi háttere is van. Raline Joseph, az egyetem méltányossággal, igazságossággal és tanulmányi ügyekkel foglalkozó részlegének vezetője vezeti a közreműködést a Resilience Lab, valamint a kommunikációval, különbözőséggel és méltányossággal foglalkozó központ között. Ehhez a The Mind & Life Institute szervezetétől 15 ezer dollárt használnak fel, hogy együttműködjenek olyan projekteken, amelyek a faji fáradtsággal és a mindennapi elnyomással foglalkoznak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek a német kormánypártok, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől – írta szerdán a Bild című német lap.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére